Potrzebujesz:
- świeża makrela,
- gruby plaster ananasa na 1 rybę (nie z puszki),
- skórka z limonki i sok,
- papier do pieczenia
- sól i pieprz do smaku
Przygotowanie
Odfiletuj rybę. Połóż filet na papierze do pieczenia, posyp skórką z limonki, skrop sokiem. Na rybie ułóż plastry ananasa. Zamknij rybę w papierze do pieczenia (spójrz na zdjęcie, jest tam zamknięta ryba w papierze, zaraz obok tej, którą widać). Piecz w temperaturze 180 stopni przez 20-25 minut. Jeszcze gorącą rybę otwórz i przypraw solą i pieprzem. Smacznego.
Joanna Latuszek, autorka kulinarnego bloga www.manufakturaciastek.pl . Asia z wykształcenia i z naukowego zamiłowania jest ekonomistką, a obecnie pracuje na wyższej uczelni. Jak mówi - jej blog jest jej pasją, którą zawdzięcza siostrze, a zamiłowanie do fotografii tacie. Pieczenie jest dla niej sztuką. Z mąki, jajek i proszku do pieczenia można wyczarować tyle pięknych potraw, które cieszą podniebienie, a ze śmietany i białek można wyczarować tyle puszystych kremów. Patrzenie na szczery zachwyt gości, to dla niej najlepsza nagroda.
Choć twierdzi też z przekąsem:
najlepszy sposób, żeby sobie zapewnić uznanie w roli kucharza, to trzymać gości o suchym pysku tak długo, aż prawie zejdą z głodu
(W.Wharton "Spóźnienie kochankowie).
Więcej zachwycających przepisów Joanny znajdziecie na: manufakturaciastek
Surówka z rzodkiewki
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?