Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

MM Trendy. #Kulinaria: Mmmniam! Gotuje Leszek Wodnicki

MM Trendy
Gravlax – marynowany łosoś z sosem musztardowo-miodowym

Składniki i przygotowanie:

składniki
1 kg filetu z łososia ze skórą
1 duży pęczek świeżego koperku
2 łyżki cukru trzcinowego
4 łyżeczki grubej soli morskiej
2 łyżeczki grubo mielonego pieprzu
1 kieliszek koniaku 

sos musztardowo - miodowy
2 łyżki musztardy dijońskiej
1 łyżka musztardy francuskiej
1 łyżka białego octu winnego
2 łyżki miodu
4-5 łyżek oliwy z oliwek
Sól i pieprz
Składniki wymieszać
Gravlax – marynowany łosoś z sosem musztardowo-miodowym Składniki i przygotowanie: składniki 1 kg filetu z łososia ze skórą 1 duży pęczek świeżego koperku 2 łyżki cukru trzcinowego 4 łyżeczki grubej soli morskiej 2 łyżeczki grubo mielonego pieprzu 1 kieliszek koniaku sos musztardowo - miodowy 2 łyżki musztardy dijońskiej 1 łyżka musztardy francuskiej 1 łyżka białego octu winnego 2 łyżki miodu 4-5 łyżek oliwy z oliwek Sól i pieprz Składniki wymieszać Foto: Archiwum
Leszek Wodnicki - uczestnik finałowej czternastki programu MasterChef (TVN). ,,Oddał fartucha" dopiero w 11 odcinku. Gotowanie jest jego wielką pasją. Do tej pory przygotowywał potrawy tylko dla rodziny i znajomych, teraz prowadzi kulinarnego bloga, kręci filmy z gotowania i pisze swoją pierwszą książkę kucharską. Spełnia przy tym swoje największe marzenie i wkrótce otwiera w Szczecinie ,,Kulinarne Atelier”. Będzie to nowoczesna szkoła gotowania połączona z degustacyjnym bistro. Od niniejszego wydania Czytelnicy magazynu MM TRENDY będą mogli poznać przepisy kulinarnego dinozaura.
od 7 lat
Wideo

Ekspresowa pizza z cukinii

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na szczecin.naszemiasto.pl Nasze Miasto