Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

MM Trendy. Bollywood Street Food - restauracja gwiazdy kina Bollywood. Znamy datę otwarcia!

MM Trendy
Andrzej Szkocki
W zaciszu szczecińskiej Starówki, u podnóża Zamku powstaje kolejna kulinarna gwiazda. Bollywood Streed Food, restauracja na miarę najlepszych lokali w Europie, uwiedzie stolicę Pomorza Zachodniego smakiem południowych Indii. Zadba o to Rati Agnihotri, gwiazda kina Bollywood i siostra Anity Agnihotri, właścicielki kultowej restauracji Bombay.

Rozmawiała: Agata Maksymiuk / Foto: Andrzej Szkocki

- Od Twojego przyjazdu do Szczecina minęło już kilka tygodni. Nasze miasto od Bombaju dzielą nie tylko kilometry, udało Ci się już zadomowić?
- Uwielbiam Szczecin! Pierwszy raz przyjechałam tu prawie 40 lat temu odwiedzić Anitę. W moich oczach to niezwykłe miasto, które bardzo dynamicznie się zmienia. Cenie sobie spokój jaki tu panuje, można tu złapać oddech i odpocząć. To miasto żyje zupełnie innym tempem niż Bombaj. Przez cały czas są ze mną siostra i siostrzeniec. To wszystko razem sprawia, że po prostu chce się tu być.

- Nie da się ukryć, sieć Exotic Restaurants Szczecin staje się coraz większa. Pewnie już nie możesz się doczekać otwarcia Bollywood Street Food?- Jestem bardzo podekscytowana, to dla mnie olbrzymie wyzwanie. W nowym lokalu na pewno będzie się bardzo dużo działo. Chcemy, aby nasze miasto poznało kulturę Indii, chcemy aby przyjeżdżały tu prawdziwe gwiazdy Bollywood, możne nawet uda nam się zrobić wielki bollywoodzki show. Mam w głowie wiele pomysłów.

- Już sama lokalizacja przyciąga. Jak zareagowałaś, kiedy po raz pierwszy zobaczyłaś miejsce restauracji?
- Byłam pod wielkim wrażeniem. Podnóże Zamku jest niezwykle piękne, szczególnie wieczorem, kiedy rozświetlają ją starodawne latarnie. To buduje magiczną atmosferę. Sam lokal jest równie piękny: wysokie sufity, strzeliste okna, dwa poziomy. Wewnątrz czuć pozytywną energię. Nie mogę doczekać się końca remontu.

- Zdradzisz nam, jak będzie wyglądać wnętrze?
- Wolę potrzymać Was w niepewności (śmiech). Wspomnę tylko, że dużą inspiracją jest słynne Hard Rock Cafe.

- Wiem już, że w Europie nie spotkamy takich restauracji. Kuchnia południowych Indii to trudna, kulinarna sztuka. W takim razie, kto będzie dla nas gotował?
- Street Food w Indiach jest uważane za najsmaczniejszą kuchnię. By je przygotować, trzeba mieć sporo czasu i cierpliwości. Razem z Anitą i Mariuszem (Łuszczewskim - siostrzeniec Rati) bardzo starannie wybieraliśmy dania, jakie znajdą się w karcie. Mogę powiedzieć, że pojawią się elementy kuchni indo-chińskiej, na pewno też wegetarianie znajdą tu swoje smaki, będzie bardzo zdrowo i kolorowo. Gotowaniem zajmą się najlepsi szefowie kuchni street foodowej, którzy specjalnie dla mnie przyjadą do Szczecina z Indii.

- Menu gotowe, ekipa zebrana, prace wre. Kiedy otwarcie?
- Otworzymy w bardzo wyjątkowym czasie, bo w hinduski nowy rok. Otrawcie będziemy świętować trzy dni. Na pewno spotkamy się na miejscu!

Czytaj więcej:

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Strefa Biznesu: Rewolucyjne zmiany w wynagrodzeniach milionów Polaków

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Wróć na szczecin.naszemiasto.pl Nasze Miasto