Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Fani delikatnego mięsa mogą postawić na kurczaka lub indyka....
fot. pixabay.com

Wędzone, parzone i surowe. Swojskie wędliny przygotujesz w kuchni

Drobiowa z szynkowara

Fani delikatnego mięsa mogą postawić na kurczaka lub indyka. Przygotowana wędlina sprawdzi się w wielu dietach, na kanapce albo w jadłospisie dzieci. Mięso bez skóry należy pokroić w kawałki, wymieszać z peklową solą, żelatyną, łyżką miodu i wybranymi przyprawami. Taka mieszanka musi poleżeć dobę w lodówce. Następnie uformowany zbity blok trafia do szynkowara. Czas parzenia mięsa to 2-3 godziny w zależności od wielkości.

Zobacz również

Borussia pokonała PSG. Zaliczka przed rewanżem na Parc des Princes

Borussia pokonała PSG. Zaliczka przed rewanżem na Parc des Princes

Makabryczne odkrycie. W lesie, w samochodzie, znaleziono zwęglone ciało człowieka

Makabryczne odkrycie. W lesie, w samochodzie, znaleziono zwęglone ciało człowieka

Polecamy

Pięć dogrywek Wisły i Pogoni w drodze do finału Pucharu Polski

Pięć dogrywek Wisły i Pogoni w drodze do finału Pucharu Polski

Najlepsze miejsca na grilla w Lublinie. Sprawdź, gdzie grillowanie jest dozwolone

Najlepsze miejsca na grilla w Lublinie. Sprawdź, gdzie grillowanie jest dozwolone

Przegląd kwietnia w Krynicy Morskiej

Przegląd kwietnia w Krynicy Morskiej