Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Porcję schabu czy innego typu mięsa należy oczyścić, zasypać...
fot. pixabay.com

Wędzone, parzone i surowe. Swojskie wędliny przygotujesz w kuchni

Suszone może być dobre

Porcję schabu czy innego typu mięsa należy oczyścić, zasypać cukrem i trzymać w lodówce 24 godziny. Następnego dnia opłukać, natrzeć solą i wstawić na kolejną dobę. Kolejnym krokiem jest doprawienie. Oczyszczony z solanki schab należy natrzeć majerankiem, pieprzem i czosnkiem, włożyć do pończochy lub siatki wędliniarskiej, dokładnie zawiązać i umieścić w przewiewnym miejscu na 2 tygodnie.

Zobacz również

Na granicy Michałowa i Józefowa powstanie Radomski Park Rzeczny (ZDJĘCIA)

NOWE
Na granicy Michałowa i Józefowa powstanie Radomski Park Rzeczny (ZDJĘCIA)

Laweta z autem wjechała w dostawczaka. Jedna osoba ranna

NOWE
Laweta z autem wjechała w dostawczaka. Jedna osoba ranna

Polecamy

Zderzenie na DK 7 pod Lniskami. Jedna osoba trafiła do szpitala

Zderzenie na DK 7 pod Lniskami. Jedna osoba trafiła do szpitala

Z kaliskiego szpitala odchodzą anestezjolodzy. Czy szpital dotknął kryzys?

Z kaliskiego szpitala odchodzą anestezjolodzy. Czy szpital dotknął kryzys?

W Wielki Piątek niektóre urzędy będą zamknięte

W Wielki Piątek niektóre urzędy będą zamknięte