Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Pierwszy weekend po ponownym otwarciu lokali w Szczecinie

Sylwia Polachowska
Sylwia Polachowska
To pierwszy weekend, kiedy znów można odwiedzać restauracje. W piątek sprawdziliśmy, jak było na Deptaku Bogusława w Szczecinie.

Od 18 maja, w ramach 3. etapu odmrażania polskiej gospodarki, właściciele restauracji, kawiarni i barów mogli wznowić działalność i przyjmować w swoich lokalach gości.

Klienci mogą znów odwiedzać ulubione knajpki i jeść na miejscu. Wszystko to na nowych zasadach. Wśród wymogów i zaleceń dla gastronomii są m.in.:

  • limit osób w lokalu (na 1 osobę musi przypadać co najmniej 4 m2);
  • dezynfekcja stolika po każdym kliencie;
  • zachowanie 2 m odległości między stolikami. Blaty mogą być odsunięte od siebie o 1 m pod warunkiem, że stoliki oddzieli się dodatkowo przegrodami o wysokości minimum 1 m ponad blat stolika;
  • zachowanie dystansu 1,5 m od gości siedzących przy osobnych stolikach;
  • noszenie maseczek oraz rękawiczek przez kucharzy oraz obsługę lokalu gastronomicznego.

Goście restauracji mogą zdjąć maseczki, jeśli siedzą już przy stolikach.

ZOBACZ TAKŻE:

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wideo
Wróć na szczecin.naszemiasto.pl Nasze Miasto