Fine Dining Week w Szczecinie 2020. Które restauracje? Jakie menu?
Park Hotel
Ul. Plantowa 1, Szczecinmenu A 1. Wariacje na temat buraka: burak, kozi twaróg, jabłko, gruszka 2. Ravioli: grzyby, crème fraîche, parmezanowe zabajone, boczek złotnicki 3. Krem z topinamburu, rostbef, chrust z pora 4. Dorsz w tempurze wasabi, zielone warzywa, sos z wędzonych ryb i sezamu, emulsja szczypiorkowa 5. Mus z maku: czekolada, żel pomarańczowo-cynamonowy, ciastko cygaretkowe z orzechami menu B 1. Wariacje na temat buraka: burak, kozi twaróg, jabłko, gruszka 2. Ravioli: grzyby, crème fraîche, parmezanowe zabajone, parmezan, jarmuż 3. Krem z topinamburu, marynowane tofu, chrust z pora 4. Pieczone halloumi z kruszonką miętową pasternak, śliwka, marcepan 5. Mus z maku: czekolada, żel pomarańczowo-cynamonowy, ciastko cygaretkowe z orzechami