Fine Dining Week w Szczecinie 2020. Które restauracje? Jakie menu?
Restauracja Rusałka
ul. Słowackiego 18, Szczecinmenu A Symbioza 1. MARCHEW/ HERBATA/ DYM/ TOFU/ BRZOSKWINIA/ Gorczyca gotowana w wędzonej herbacie, marchew podana z pianą z tofu, musem z brzoskwini i gorczycy 2. POLICZKI WOŁOWE/ MODRA KAPUSTA / PIKLE/ GRYKA Galart z policzków wołowych podany z pianą z modrej kapusty, piklowanymi warzywami, popcornem z kaszy gryczanej i chrzanem 3. BURAKI/ KOZI SER/ CZARNUSZKA Krem z buraka podany z kozim serem i czarnuszką 4. SANDACZ/ GRZYBY/ SUSZONE POMIDORY/ JARMUŻ/ ZIEMNIAKI Z OGNISKA/ SOS MIĘSNY Smażony sandacz podany z grzybami leśnymi i suszonymi pomidorami, chipsami z jarmużu oraz sosem mięsnym 5. MILLEFEUILLE/ CZEKOLADA/ JEŻYNA/ SŁONY KARMEL Ciastko przekładane kremem czekoladowym podane z musem z jeżyn, jeżynami oraz lodami ze słonego karmelu menu B My vege reminiscence 1. OGÓREK/ RABARBAR/ GRYKA/ WĘDZONA ŚMIETANA/ CZARNUSZKA Tatar z ogórka kiszonego, piklowanego i świeżego, podany z chipsami z kaszy gryczanej z wędzoną śmietaną i czarnuszką 2. PIETRUSZKA/ JABŁKO/ ŻUBRÓWKA/ BIAŁA CZEKOLADA/ BOCZEK VEGAN Krem z pietruszki i jabłka z żubrówką i białą czekoladą oraz chipsem z wegańskiego boczku 3. PIECZARKI/ SYROP KLONOWY/ KAWA/ TOGARASCHI Brunatne pieczarki duszone w syropie klonowym, sosie sojowym i kawie. Togaraschi ostra mieszanka przypraw doprawiona sezamem 4. SELER/ JABŁKO/ SOS WARZYWNY/ SHIMEY Stek z selera podany z jabłkiem Granny Smith, demiglasem warzywnym i piklowanymi w piwie grzybami Shimey 5. MISO/BIAŁA CZEKOLADA /KRUSZONKA ŻOŁEDZIOWA/SELER/ SIANO Lody z pasty miso i białej czekolady podane na kruszonce z mąki żołędziowej, karmelizowany seler, śmietana aromatyzowana sianem