Otwarcie naleśnikarni Manekin w Szczecinie było jednym z najbardziej wyczekiwanych wydarzeń gastronomicznych w mieście. Pierwsza potwierdzona informacja o wejściu sieci na nasz rynek pojawiła się w 2020 roku tuż przed ogłoszeniem wybuchu pandemii. Rozprzestrzeniający się wirus spowolnił plany restauratorów, ale ich nie zniweczył.
Na miejsce działalności wybrano punkt po dawnej restauracji rybnej „Chief” przy ulicy Rayskiego i rozpoczęto prace remontowe. Po miesiącach cichych przygotowań na ścianie budynku pojawił się charakterystyczny logotyp, jednocześnie dając potwierdzenie, że oczekiwane otwarcie nadal jest w planach.
Plany zamieniły się w rzeczywistość 29 czerwca. Restauracja przywitał gości i zaprezentował menu z lokalnymi akcentami. Jeden z nich to naleśnik z paprykarzem szczecińskim.
Ciekawość wśród osób znających sieć budziła również kwestia kolejki. Wg. polityki lokalu obsługa wskazuje gościom stolik po jego przygotowaniu. A to przekłada się na kręte kolejki. Będzie tak w Szczecinie? Zobaczymy!
Stellan Skarsgård o filmie Diuna: Część 2
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?