Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
5 z 7
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Połączenie drobiu z mięsem wieprzowym to gwarancja smaku nie...
fot. pixabay.com/mp1746

Z kaczki, perliczki, królika, a może z karpia lub soczewicy? Rodzaje pasztetów, właściwości i przygotowanie

Przepis na pasztet drobiowo-wieprzowy

Połączenie drobiu z mięsem wieprzowym to gwarancja smaku nie tylko na kanapce. Do przygotowania pasztetu można użyć ok. 1 kg mięsa wieprzowego, wątróbek drobiowych i dowolnej części mięsa drobiowego. Ugotowane części należy zmielić i połączyć z pięcioma jajkami, namoczoną w wywarze bułką, przyprawami. Blaszkę piec ok. godziny w 180 stopniach Celsjusza. Dla smaku i lepszej konsystencji warto dodać trochę tłuszczu, np. słoniny.

Zobacz również

19-latek zginął na miejscu. Stracił panowanie nad autem

19-latek zginął na miejscu. Stracił panowanie nad autem

Pożar kamienicy z piekarnią przy Jerozolimskiej w Piotrkowie ZDJĘCIA

Pożar kamienicy z piekarnią przy Jerozolimskiej w Piotrkowie ZDJĘCIA

Polecamy

W Krakowie jest nowa strefa polowania na niesforne hulajnogi. Jest też nowa firma

W Krakowie jest nowa strefa polowania na niesforne hulajnogi. Jest też nowa firma

Skoczów. Recydywista jednego dnia okradł seniorkę i nastolatkę

Skoczów. Recydywista jednego dnia okradł seniorkę i nastolatkę

I liga koszykarek. Pewny awans Wisły Orlen Południe

I liga koszykarek. Pewny awans Wisły Orlen Południe