Przyjęcie było pretekstem do przedstawienia na nowo zabytkowej Willi Flory. Budynek został odnowiony i przygotowany do świadczenia usług hotelowo - restauracyjnych.
Na wydarzeniu pojawiło się kilkudziesięciu gości. Każdy z nich miał okazję zapoznać się z wnętrzami willi, a także spróbować specjałów szefa kuchni.
Uwagę skupiła na sobie czekolada o smaku magnolii. Ten symboliczny wyrób powstał specjalnie na re-otwarcie budynku. Dominika Dulat, twórczyni marki Hospes zarządzającej obiektem, postanowiła stworzyć coś wyjątkowego z okazji rozpoczęcia nowego rozdziału historii willi. Tak narodził się pomysł stworzenia przysmaku na bazie magnolii.
Do współpracy zaprosiła Alicję Kowalską, właścicielkę Szczecińskiej Manufaktury Czekolady Oderro, która wytwarza swoje produkty na bazie czekolady z fabryki Gryf. - Początkowo nie wiedziałyśmy czy smak magnolii da się zastosować w czekoladce, jednak lubię wyzwania - zdradziła Alicja Kowalska.
Paniom udało się zrealizować plan i goście mogli skosztować czekoladek w dwóch odsłonach - ciemnej deserowej i słodkiej białej. Intensywny aromat magnolii został połączony ze śmietanką, malinami i płatkami kwiatów granatu.
Kto wie, może magnoliowe czekoladki staną się nowym symbolem miasta?
Surówka z rzodkiewki
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?