MKTG NaM - pasek na kartach artykułów

Wkracza Złoty Smok

Redakcja
W miniony weekend został otwarty nowy lokal z chińskimi daniami. Bar „Golden Dragon” ma szansę poprawić mizerną ofertę kulinarną Dąbia.

Poza kilkoma budkami z hamburgerami i kebabami, w dzielnicy są tylko dwa lokale serwujące gorące posiłki. Trzecim będzie bar postawiony przez Karola Listwonia w ciągu 12 miesięcy. Pawilon został zbudowany w miejscu, gdzie wcześniej stał betonowy śmietnik. Serwowane będą tradycyjne polskie potrawy i orientalne dania chińskie.

- Lubię chińską kuchnię, a w Dąbiu nie ma baru, gdzie można by zjeść takie smakołyki – mówi Listwoń. – Denerwuje mnie fakt, że wszystkie lokale na Lewobrzeżu o podobnym menu są strasznie zaniedbane i śmierdzące. Ten będzie inny.

W „Golden Dragonie” będzie osiem lóż z 44 miejscami dla klientów. Wystrój i muzyka mają wprowadzać w azjatycki klimat. Niezadowoleni mogą być kierowcy. Przed Złotym Smokiem przygotowano dla nich zaledwie dwa miejsca parkingowe.

Dania będzie przygotowywał Chińczyk sprowadzony przez Listwonia z Warszawy. W menu umieszczono ponad 100 potraw. Najtańszy będzie ryż z warzywami i kawałkami mięsa drobiowego. Latem będzie można zamówić lody z automatu.

- W Dąbiu nie ma takiej maszyny – mówi właściciel lokalu. – Zakupiliśmy ją specjalnie z myślą o najmłodszych.

Ponieważ „Golden Dragon” znajduje się w pobliżu szkoły, Listwoń sądzi, że w większości jego klientami będą młodzi ludzie. Liczy jednak, że do baru będą przychodziły również osoby starsze.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Strefa Biznesu: Inflacja będzie rosnąć, nawet do 6 proc.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na szczecin.naszemiasto.pl Nasze Miasto