Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Aromatyczna szynka peklowana to rarytas nie tylko na...
fot. pixabay.com

Wędzone, parzone i surowe. Swojskie wędliny przygotujesz w kuchni

Szynka parzona

Aromatyczna szynka peklowana to rarytas nie tylko na niedzielny obiad, ale także propozycja wędliny do codziennych kanapek. W pierwszym etapie szynka musi poleżeć w zimnej solance z cukrem i przyprawami ok. 4 dni. Część solanki można wykorzystać do nakłucia mięsa strzykawką. Następnie należy opłukać mięso, wrzucić do wrzątku i gotować przez kwadrans.

Zobacz również

Zawodnicy Słupskiego Klubu Bokserskiego Energa Czarni na turnieju "Baltic Cup"

Zawodnicy Słupskiego Klubu Bokserskiego Energa Czarni na turnieju "Baltic Cup"

Pierwsze taka inicjatywa w Polsce! WPR podpisało porozumienie z WIW

Pierwsze taka inicjatywa w Polsce! WPR podpisało porozumienie z WIW

Polecamy

Zbliża się festiwal "Polska od kuchni". To nie lada gratka dla sympatyków gotowania

Zbliża się festiwal "Polska od kuchni". To nie lada gratka dla sympatyków gotowania

Miasto rozdało budki lęgowe

Miasto rozdało budki lęgowe

Szczuł psami i groził. 38-latek usłyszał zarzuty, a zwierzęta trafiły do schroniska

Szczuł psami i groził. 38-latek usłyszał zarzuty, a zwierzęta trafiły do schroniska