Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Udka faszerowane według pani kierowniczki

tkuczynski
tkuczynski
Krystyna Rakowska kierowniczka ośrodka kultury Saniga –Najpierw trzeba wyfiletować udka, natrzeć je przyprawami i wstawić na 2-3 godziny do lodówki.

Teraz pora na farsz. Mięso mielone posolić i popieprzyć. Nie będę mówiła ile, bo każda gospodyni ma inny smak. Do tego trzeba wrzucić jajko i sporo pietruszki. Teraz wrzucamy farsz do kieszeni w udkach. Z obu stron zaszyć wykałaczkami. Polać 2-3 łyżkami oleju i pieczemy około godziny. Wyśmienicie smakuje z ziemniaczkami i czerwonymi buraczkami.

SKŁADNIKI
- 6 udek z kurczaka
- 30 dkg mięsa mielonego z indyka
natka pietruszki
- jajko
- sól
- pieprz
- przyprawy do kurczaka

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Sałatka ze świeżego szpinaku

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na szczecin.naszemiasto.pl Nasze Miasto