Teraz pora na farsz. Mięso mielone posolić i popieprzyć. Nie będę mówiła ile, bo każda gospodyni ma inny smak. Do tego trzeba wrzucić jajko i sporo pietruszki. Teraz wrzucamy farsz do kieszeni w udkach. Z obu stron zaszyć wykałaczkami. Polać 2-3 łyżkami oleju i pieczemy około godziny. Wyśmienicie smakuje z ziemniaczkami i czerwonymi buraczkami.
SKŁADNIKI
- 6 udek z kurczaka
- 30 dkg mięsa mielonego z indyka
natka pietruszki
- jajko
- sól
- pieprz
- przyprawy do kurczaka
Sałatka ze świeżego szpinaku
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?