Przystawka, danie główne i deser za 39 zł do skosztowania w najlepszych szczecińskich restauracjach. Już od piątku rusza Restaurant Week, sprawdź w których lokalach można zarezerwować stolik.
- Restaurant Week to okazja do poznania nowych miejsc i spróbowania nowych smaków - mówi Aleksandra Kopińska-Szykuć, organizatorka wydarzenia. - Zależy nam na przełamaniu barier psychologicznych, które towarzyszą osobom rzadko bywającym w lokalach - pierwsza to wysoka cena potrawy, druga zagmatwana nazwa dania czy jego składników. Są to stereotypy, które często zniechęcają do wizyt w restauracjach. Restaurant Week to wydarzenie podczas, którego mamy okazję odwiedzić wybrane lokale, posmakować serwowanych potraw płacąc za skomponowane z trzech dań menu wyjątkowo atrakcyjną cenę, oraz ocenić lokale.
Gdzie możemy zjeść?
Chcąc wziąć udział w Restaurant Week wystarczy wejść na stronę internetową: www.restaurantweek.pl wybrać odpowiednie dla siebie menu i lokal, a następnie dokonać rezerwacji. W Festiwalu wezmą udział następujące restauracje:
Restaurant Week w Szczecinie. Lista restauracji:
Bohema,
Bombay Restaurant,
Buddha Thai & Fusion,
Ceglana,
Dzika Gęś,
Fabryka Szczecińska,
Mąka Bar,
Na Kuncu Korytarza,
Avanti,
Binowo Park Golf Club,
Nowy Browar Szczecin,
Paladin,
Plenty,
Portofino,
Public Fontanny,
Ricoria,
Rozmaryn,
Secesja,
Spiżarnia Szczecińska,
The Greek Ouzeri,
Tokyo Sushi'n'grill,
Vincent,
Virga,
Wine Bar Cafe Niebo
Zobacz też: Festiwal Polskiego Malarstwa Współczesnego w Szczecinie
Strefa Biznesu: Dlaczego chleb podrożał? Ile zapłacimy za bochenek?
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?