Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Gotowanie na kuchence gazowej, a zwłaszcza pieczenie...
fot. vesilvio/123RF

Szkodliwe substancje w twoim otoczeniu – 10 niedocenianych źródeł toksyn, z którymi stykasz się na co dzień

Produkty spalania gazu ziemnego

Gotowanie na kuchence gazowej, a zwłaszcza pieczenie jedzenia w gazowym piekarniku, jest źródłem szkodliwych związków, które są nie tylko wdychane, ale też przenikają do żywności. Przy korzystaniu z takiego sprzętu konieczna jest dobra wentylacja pomieszczenia – sprawnie działający wyciąg nad kuchenką, ew. otwieranie okna. W przypadku piekarnika na gaz warto umieszczać produkty w żaroodpornych naczyniach z przykrywką, ew. pod folią aluminiową lub zawinięte w pergamin. Najlepiej jednak wybrać kuchnię elektryczną lub gazową z płytą szklaną, ew. gazową z dobrym katalizatorem i piekarnikiem elektrycznym.

Zobacz również

W Łebie rośnie baza serwisowa Baltic Power dla Morskich Farm Wiatrowych

W Łebie rośnie baza serwisowa Baltic Power dla Morskich Farm Wiatrowych

Bartłomiej Sabat: "Ta kadencja będzie istotnym skokiem cywilizacyjnym"

Bartłomiej Sabat: "Ta kadencja będzie istotnym skokiem cywilizacyjnym"

Polecamy

Tarta czekoladowa nie tylko dla miłośników czekolady. Rozpływa się w ustach

Tarta czekoladowa nie tylko dla miłośników czekolady. Rozpływa się w ustach

Grożą nam tropikalne kleszcze-giganty! Wkrótce dotrą do Polski

Grożą nam tropikalne kleszcze-giganty! Wkrótce dotrą do Polski

Poznaliśmy oprocentowanie obligacji kwietniowych

Poznaliśmy oprocentowanie obligacji kwietniowych