Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Smaczny Szczecin ocenia lokale: W Portofino zjemy dobrze i niedrogo

Redakcja MM
Redakcja MM
Zaglądamy do restauracji, pubów, barów, pizzerii. Opisujemy co ...
Zaglądamy do restauracji, pubów, barów, pizzerii. Opisujemy co ... Redakcja MM
Zaglądamy do restauracji, pubów, barów, pizzerii. Opisujemy co nam się podoba, a co nie. Tym razem oceniliśmy Portofino przy Głębokim.

RODZAJ: Cafe, restauracja, pizzeria.

WYSTRÓJ: Wnętrze lokalu ma przypominać ulicz kę na starym rynku, gdzie przed domami wystawione są stoliki dla konsumentów. Trochę z boku stoliki, przy których leżą zabawki dla dzieci. W lokalu, czekając na zamówienie, można poczytać czasopisma. W ciepłe dni z kolei można zjeść na tarasie przed wejściem. Z tarasu rozciąga się świetny widok na jezioro Głębokie. Obok jest mały placyk z zabawkami dla dzieci. Mogą na świeżym powietrzu, pod okiem rodziców, bawić się.

OBSŁUGA: Miła i sympatyczna.

MENU: Na pierwszy rzut oka to pizzeria. W menu jest prawie 40 rodzajów pizz w dwóch wielkościach. Średnia ma 32 centymetry średnicy, duża 45 centymetry. Pizzę można zjeść od najprostszej margerity, po specjale czyli z sosem pomidorowym, serem, salami, czosnkiem kaparami i tabasco. Lokal podaje również makarony, specjalne ziemniaczki przyprawione cebulką, grzybami, kaparami, papryczką – jako osobne zupełnie danie. Można też zamówić dania mięsne – od skrzydełek po karkówkę z grilla. Są pierogi i dania rybne czyli sola na różne sposoby – panierowana, w zielonym sosie w sosie krewetkowym, koperkowym. Czy dorsz panierowany albo łosoś z pieca.

CENY: Średnia pizza najtańsza kosztuje tu 13 zł. Za ta samą pizzę, ale 45 centymetrową trzeba zapłacić już 22 zł. Najdroższa pizza to porrtofino, czyli ciasto z sosem pomidorowym, se - rem, szynka pieczarkami, cebulą, brokułami, pomidorem i bazylią, która kosztuje 35 zł. Makaron można zjeść za 14 zł – Napoli, ale jest też za 18 zł z owocami morza. Pierogi w trzech rodzajach za 11 i 10 zł. Natomiast talerz ziemniaczków można dostać już za 18 zł. Danie mięsne kosztuje od 22 zł za chrupiące skrzydełka z frytkami, sałatka i sosem. A polędwica po królewsku jest za 29 zł. Za sałatki trzeba zapłacić od 16 zł za caprese po 20 zł za francuską czy specjalną.

OPINIA: Smacznie i niezbyt drogo. Przy ładnej słonecznej pogodzie bardzo nastrojowo można zjeść posiłek na tarasie z pięknym widokiem na jezioro. Godne pochwalenia są wszelkie atrakcje jakie mogą tu spotkać dzieci. Polecam smaczne ziemniaczki smażone z różnymi dodatkami.

OCENA: 4.

Smaczny Szczecin - serwis specjalny


od 12 lat
Wideo

echodnia.eu Świętokrzyskie tulipany

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na szczecin.naszemiasto.pl Nasze Miasto