Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Smaczny Szczecin: Nowa restauracja "Cztery talerze". Magda Gessler na otwarciu

Redakcja MM
Redakcja MM
Cztery Talerze. Jadłodajnia winem podlana zostanie otwarta 23 czerwca
Cztery Talerze. Jadłodajnia winem podlana zostanie otwarta 23 czerwca Mat. Cztery Talerze/Marcin Bielecki/archiwum
W piątek 22 czerwca Szczecinowi przybędzie nowa restauracja - "Cztery talerze". Na otwarcie lokalu przyjedzie do nas Magda Gessler.
W serwisie "Smaczny Szczecin" znajdziecie informacje o nowych lokalach, recenzje najciekawszych miejsc, mapę restuaracji i kawiarnii, które odwiedziliśmy oraz przepisy i porady kulinarne.

Polub nas na Facebooku i bądź na bieżąco!

Popularna restauratorka nie będzie tym razem oceniała pracy lokalu - Gessler ma być honorowym gościem podczas otwarcia "Czterech talerzy", określanych przez twórców "Jadłodajnią winem podlaną".

"Cztery talerze" powstają w miejscu dawnej restauracji "Galeria" przy ulicy Kaszubskiej. Nowy lokal jest w tej chwili poddawany ostatnim przeróbkom. Po remoncie wnętrza mają przyciągać swoją prostotą jasnych barw.

Nowy punkt na kulinarnej mapie Szczecina ma serwować przysmaki kuchni w stylu bistro, połączone ze specjałami naszej narodowej gastronomii.

Oprócz wykwintnych dań w stałym menu mają się znaleźć propozycje śniadaniowe oraz rodzinne posiłki.
Nowa restauracja będzie od 23 czerwca czynna codziennie w godzinach 11-23.

Jakie ceny zastaniemy w karcie? Śniadania w przedziale 15 - 30 zł, lunche w okolicach 25 zł, za lekkie dania zapłacimy między 20 a 30 zł. Dania główne to koszt między 30 a 80 zł.

Posmakujemy między innymi krewetek, kaczki, tuńczyka, pancetty (włoski boczek), pieczonych ziemniaków, sałatek czy pierogów.

Dla największych smakoszy być może znajdzie się także argentyński rostbef lub grillowane macki ośmiornicy.

- Na talerze w "Czterech talerzach" będą trafiały sezonowe produkty z całej Polski, począwszy od wiosennych smardzy, przez letnie pomidory, jesienne ptactwo po zimowe białe warzywa - zapowiada Tadeusz Muller, współwłaściciel. - Jeśli znajdziemy gdzieś zaginione kosztele od razu trafią do naszego pieca razem z kaczką podlaną polskim cydrem z szalotkami.

Skąd taka nazwa restauracji? Pomysłodawcy w odpowiedzi nawiązują do czterech osób spotykających się przy stole. Talerze mają się wtedy stać areną wieczoru, przy której zapanuje śmiech, emocje, kolory, zapachy i smaki podlane dobrym winem.

Już niedługo mieszkańcy Szczecina będą mogli sprawdzić się w tych kulinarnych bojach.

Cztery Talerze. Jadłodajnia winem podlana na Facebooku


Smaczny Szczecin - serwis specjalny


od 12 lat
Wideo

echodnia.eu Świętokrzyskie tulipany

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na szczecin.naszemiasto.pl Nasze Miasto