Pokazy kuchni molekularnej będą odbywać się w godzinach od 13 do 18. Ten kreatywny rodzaj gotowania wykorzystuje wiedzę naukową aby osiągnąć doskonały smak potraw i zaserwować je w zaskakujących formach.
7 i 8 marca w Galerii Kaskada kucharze zaserwują odwiedzającym centrum, a w szczególności paniom, tak nietypowe dania jak bezy z ciekłego azotu, toffi z jabłkiem w jadalnej folii czy dekonstruowane owoce z musem z xantaną. Będzie smacznie i widowiskowo.
Dodatkowe atrakcje zapewni zespół profesjonalnych barmanów, którzy zaproszą panie na warsztaty. Pod okiem mistrzów sztuki barmańskiej panie poznają tajniki przygotowywania drinków z różnych stron świata, ale będą też miały okazję nauczyć się jak w przyszłości samodzielnie komponować przepyszne koktajle.
Jak głosujemy w II turze wyborów samorządowych
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?