Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Smaczny Szczecin: Kulinarne wariacje w Kaskadzie

Paulina Targaszewska
123rf
Musztardowe lody, dymiące drinki czy ravioli z wody różanej - takich cudów będzie można spróbować w dniach 7 i 8 marca w Galerii Kaskada.

Pokazy kuchni molekularnej będą odbywać się w godzinach od 13 do 18. Ten kreatywny rodzaj gotowania wykorzystuje wiedzę naukową aby osiągnąć doskonały smak potraw i zaserwować je w zaskakujących formach.

7 i 8 marca w Galerii Kaskada kucharze zaserwują odwiedzającym centrum, a w szczególności paniom, tak nietypowe dania jak bezy z ciekłego azotu, toffi z jabłkiem w jadalnej folii czy dekonstruowane owoce z musem z xantaną. Będzie smacznie i widowiskowo.

Dodatkowe atrakcje zapewni zespół profesjonalnych barmanów, którzy zaproszą panie na warsztaty. Pod okiem mistrzów sztuki barmańskiej panie poznają tajniki przygotowywania drinków z różnych stron świata, ale będą też miały okazję nauczyć się jak w przyszłości samodzielnie komponować przepyszne koktajle.

od 7 lat
Wideo

Jak głosujemy w II turze wyborów samorządowych

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na szczecin.naszemiasto.pl Nasze Miasto