Marka Winiary zleciła badania, które miały na celu sprawdzić gdzie mieszkańcy najchętniej jedzą na świeżym powietrzu. Aż 85 procent mieszkańców Pomorza Zachodniego odpowiedziało, że pod chmurką najchętniej je podczas grillowania. 19 procent odpowiedziało, że po jedzenie na zewnątrz sięga na działce, a 40 procent - podczas pikniku w ogrodzie.
A co najczęściej pojawia się wówczas na talerzach mieszkańców Pomorza Zachodniego? Według badania aż 92 procent mieszkańców regionu wybiera grillowane mięso, a 46 procent grillowane warzywa. Wiosną i latem na naszym stole pojawia się też więcej posiłków z dodatkiem warzyw oraz owoców. Aż 83 procent mieszkańców województwa deklaruje, że w tym okresie częściej sięga po sałatki oraz surówki z dodatkiem świeżych warzyw.
Wyniki II tury wyborów samorządowych
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?