Najbliższa edycja Restaurant Week dedykowana jest kulturze świętowania - celebrowania każdej, ważnej okazji przy restauracyjnym stole z bliskimi, znajomymi, czy współpracownikami.
- Kultura wspólnych wyjść do restauracji rozwija się w Polsce bardzo dynamicznie - w ciągu ostatnich 10 lat liczba kelnerskich restauracji w Polsce wzrosła dwukrotnie, a rynek gastronomii niemalże się podwoił. Szybko spada także odsetek Polaków, którzy w ogóle nie jadają na mieście - z niedawnej połowy obywateli naszego kraju, dzisiaj wynosi już tylko 36% (GUS). - twierdzą organizatorzy.
Festiwal Restaurant Week jest cyklicznym ogólnopolskim wydarzeniem. Wzięło w nim udział już ponad ćwierć miliona osób w 30 polskich miastach.
Na czym polega Restaurant Week? Szefowie kuchni przygotowują każdorazowo trzydaniowe popisowe menu festiwalowe (przystawka, danie główne, deser) w cenie 49 złotych. W jubileuszowej edycji w cenie jest również aperitif.
- COMPONENT {"params":{"text":"Data festiwalu: 20 – 31 października","id":"data-festiwalu-20-31-pazdziernika"},"component":"subheading"}
- Rezerwacje: www.RestaurantWeek.pl
- Otwarcie wcześniejszych Rezerwacji: 6 września
- Otwarcie Rezerwacji: 27 września
- Lokalizacje: Warszawa, Kraków, Wrocław, Rzeszów, Kielce, Łódź, Poznań, Bydgoszcz, Białystok, Lublin, Słupsk, Ustka, Szczecin, Trójmiasto oraz Silesia
[/sc]
Zobacz także:
Wybory samorządowe 2024 - II tura
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?