Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Restaurant Week w Szczecinie. Wielki festiwal jedzenia w naszym mieście

Celina Wojda
Restauracja Portofino
Restauracja Portofino
Restaurant Week to świetna propozycja dla tych, którzy chcą poznawać nowe smaki. Co to za festiwal i co może nam zaoferować? Przeczytajcie!

Każda z nich przygotowuje specjalne trzydaniowe menu (przystawka/zupa, danie główne, deser). Klienci wchodząc na stronę restaurantweek.pl dokonują rezerwacji w wybranej przez siebie restauracji i wpłacają 39 zł. Przychodzą konkretnego dnia na konkretną godzinę i otrzymują festiwalowe menu. Nie płacą za nie, tylko oceniają wypełniając formularz. Oceny będą na bieżąco wpisywane do profilu restauracji na stronie, tak aby szefowie kuchni mogli wiedzieć, jak została oceniona ich praca. Możliwość rezerwowania rusza w czwartek 10 marca! Zarezerwować stolik będzie można tylko na stronie internetowej restaurantweek.pl. Liczba miejsc jest ograniczona.

Restaurant Week w Szczecinie - na czym polega festiwal? Wyjaśnia Aleksandra Kopińska-Szykuć.

- W pierwszych dniach kwietnia w Szczecinie rozpocznie się wyjątkowy festiwal - Restaurant Week. Co to za wydarzenie?

- Restaurant Week to Festiwal najlepszych restauracji z całej Polski. Miłośnikom jedzenia oferuje pełne restauracyjne doświadczenie, dzięki skomponowanym specjalnie na tę okazję, trzydaniowym menu w cenie - 39 zł. Udział w RW biorą zarówno dobrze znane restauracje, jak i mniejsze, rodzinnie prowadzone lokale z autorską kuchnią. Od 1 do 10 kwietnia cała Polska będzie się bawić, odwiedzać restauracje i smacznie jeść.

- Czy 39 zł to opłata tylko za rezerwację, czy już za całe danie?

- Każda restauracja przygotowuje festiwalowe trzydaniowe menu (przystawka/zupa, danie główne, deser). Klienci , wchodząc na naszą stronę www.restaurantweek.pl, dokonują rezerwacji w wybranej przez siebie restauracji i wpłacają 39 zł. Przychodzą konkretnego dnia, na konkretną godzinę i otrzymują festiwalowe menu. Nie płacą za nie, tylko oceniają. Wypełniając formularz wypisują, czy danie im smakowało, co było dobre, czy zostało podane w myśl naszego hasła „Kwitnącej sceny restauracyjnej” itd. Te oceny będą na bieżąco wpisywane do profilu restauracji na naszej stronie, tak aby szefowie kuchni mogli wiedzieć, jak została oceniona ich praca.

- Jakie szczecińskie restauracje będziemy mogli odwiedzić?

- Najlepsze. Do naszego festiwalu dołączyły restauracje: Bohema; Cafe Popularna | klubokawiarnia & restauracja; Na Kuncu Korytarza; Public Fontanny; Plenty Restaurant and Apartments; Nowy Browar Szczecin; Rozmaryn - Pracownia Dobrych Smaków; Clou Winebar; Stara Rzeźnia; Restauracja Vincent; Restauracja Avanti; Restauracja Portofino; Virga - Nastrojowa Restauracja w Szczecinie; The Greek Ouzeri; Z drugiej strony lustra; Spiżarnia Szczecińska; Bombay; Tokyo Sushi’n’Grill; Buddha Thai & Fusion Restaurant; Dzika Gęś Restauracja; Restauracja Zamkowa; Niebo - Wine Bar Cafe.

- Od kiedy można dokonywać rezerwacji?

- Oficjalne rezerwacje ruszają 10 marca. Już dziś można zarezerwować stolik na www.restaurantweek.pl. Przypominamy, że liczba miejsc jest ograniczona. Każda restauracja ma swoje godziny rezerwacji.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Nakarm psiaka, zgarnij kwiatka: Rozmowa Adrianem Meyerem

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na szczecin.naszemiasto.pl Nasze Miasto