Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Restaurant Week w Szczecinie 3 - 17 kwietnia 2019. Zobacz listę restauracji!

red.
Trzydaniowe menu w cenach obniżonych o prawie 50 proc. w ponad dwudziestu restauracjach w Szczecinie - wszystko to w ramach Restaurat Week.

Wydarzenie ruszy 3 kwietnia i potrwa do 17 kwietnia. Tradycyjnie goście za pośrednictwem strony internetowej www.restaurantweek.pl mogą rezerwować stolik i wybierać menu. Chcąc być na bieżąco, warto też założyć konto gościa, które gwarantuje pierwszeństwo wyboru miejsc, udział w konkursach, i dostęp do wszelkich aktualności.

Podobnie jak w pozostałych edycjach Festiwalu, celem akcji jest zapoznanie jak największej liczby osób z lokalną kuchnią. Restauracje zgłoszone do projektu przez dwa tygodnie oferują specjalne, degustacyjne menu w cenie 49 zł od osoby. Posiłek składa się z trzech części: przystawka, danie główne, deser. Cena menu jest obniżona średnio o 50 proc. od ceny regularnej za proponowany zestaw.

Oferta jest skierowana zarówno do osób preferujących kuchnię mięsną, jak i bezmięsną. W tym roku w ramach każdej rezerwacji na wszystkich gości będzie czekać bonus od sponsorów wydarzenia w postaci butelki wody mineralnej.

Na liście lokali znalazły się m.in.:

Bombay, Shanghai, Kaukaz, Bananowa Szklarnia, Atrium, Plan B, Aramia Podzamcze, Novo2, Szyszka restaurant & cafe, Taco Grande, The Greek Ouzeri, Palmyra oraz Spotkanie. Nie zabrakło też restauracji Binowo Park Golf Club, które wielokrotnie zdobywało tytuł najlepszej restauracji festiwalu.

Badania wykazują, że w ostatnich latach Polacy pokochali restauracje. Popularność jedzenia poza domem wciąż rośnie. Coraz częściej wychodzimy wspólnie coś przekąsić, coraz wyżej cenimy dobry produkt, coraz więcej potrafimy wydać na dania z karty.

Jak przekonują organizatorzy do restauracji przyciąga nas jakość i kreatywność kuchni, wystrój lokali oraz atmosfera. Poza tym lubimy spędzać czas przy wspólnym stole. Wizyta w restauracji to już nie posiłek, to emocjonalne doświadczenie, które rozbudza nasze zmysły. Szefowie kuchni i restauratorzy świadomie te emocje projektują, a goście potrafią to docenić.

Co jednak najważniejsze dzięki udziałowi w festiwalu restauracji można poznać wiele nowych punktów na kulinarnej mapie szczecina, a co za tym idzie skosztować wielu nowych dań.

SJak dobrze znasz kuchnię polską? Tylko dla kulinarnych patriotów! [Quiz Kulinarny]

ZOBACZ TEŻ:

ZOBACZ TAKŻE:

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Danuta Stenka jest za stara do roli?

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na szczecin.naszemiasto.pl Nasze Miasto