Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Restauracja Kęs - przekrój smakołyków

Karolina Nowak
Karolina Nowak
Dania z grilla, ryby, zupy, sałatki, pizza czy burgery - wybór dań Restauracji Kęs naprawdę imponuje, tak samo jak imponuje ich smak i skład. Wszystkie pozycje menu powstają ze świeżych produktów pochodzących ze sprawdzonych źródeł. Dlaczego jeszcze warto odwiedzić ten lokal?

Restauracja powstała z marzeń o stworzeniu miejsca, w którym każdy poczuje się dobrze i spróbuje czegoś nowego. Właściciele chcieli podzielić się z innymi swoją pasją do gotowania oraz pomysłami na wyjątkowe dania. Już po pierwszym posiłku w lokalu, można stwierdzić, że swój cel osiągnęli. W menu jest dostępny pełen przekrój kulinarnych fantazji. Są dania główne, burgery, sałatki, pizze, desery, dania wegańskie, bezglutenowe, potrawy pieczone i grillowane. Wszystko to na bazie świeżych produktów. Właściciele restauracji stawiają przede wszystkim na jakość - każde danie jest przygotowywane z dbałością o najdrobniejszy szczegół. Istotny jest proces gotowania, a także sam sposób podania posiłku.

Jak mówią właściciele - zależy nam, by klienci czuli się dobrze i wracali do nas jak najczęściej.

Kuchnia gwarantuje nie tylko oryginalne dania, ale też duży wybór dodatków, od ryżu czarnego przez kaszę jaglaną, aż po makaron z zielonego groszku. Karta napojów również robi wrażenie - można w niej znaleźć gorącą czekoladę, soki wyciskane na miejscu i autorskie drinki.

Warto też dodać, że Restauracja Kęs jako jedna z nielicznych restauracji w Szczecinie serwuje świeżego Łososia Jurajskiego z proekologicznej hodowli Jurassic Salmon. Hodowla w Dreżewie to jedyny tego typu obiekt na skalę światową. Ryby hodowane są w sposób naturalny, w wodzie sprzed niemal 150 milionów lat. W procesie hodowli stosowane są tylko certyfikowane pasze zawierające białko zwierząt morskich i naturalny barwnik.

Oprócz łososia uwagę w menu przyciągają też takie pozycje jak BIG KĘS, czyli – zestaw grillowanych mięs: kurczak, schab, karkówka, indyk, polędwiczki. Do wyboru dodatki: ziemniaczki opiekane w ziołach lub na ostro, ryż biały z przyprawami lub kasza gryczana z przyprawami, mix sałat ze świeżymi warzywami oraz sosem vinegrette. Kuszą również: grillowane krewetki z chilli, brown penne nodo, czyli cukinia, pomidorki koktajlowe, ciecierzyca, czosnek, pesto, migdały, rukola, penne pełnoziarniste, oliwa z oliwek, pieprz czarny świeżo mielony, parmezan, oregano oraz Haloumi Expert - szpinak, karmelizowana gruszka, pomidorki koktajlowe, grillowany ser haloumi, tarta gorgonzola, sok z cytryny, pieprz młotkowany, pieczywo.

Wszystkie dania można skosztować na miejscu oraz w domu. Lokal oferuje dowozy.

Restauracja Kęs
ul. Wawrzyniaka 13, 70-293 Szczecin
tel. 515 490 580
**

www.restauracjakes.pl

**

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Strefa Biznesu: Uwaga na chińskie platformy zakupowe

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na szczecin.naszemiasto.pl Nasze Miasto