Restauracja Kęs - przekrój smakołyków

Karolina Nowak
Karolina Nowak
Zaktualizowano 
Dania z grilla, ryby, zupy, sałatki, pizza czy burgery - wybór dań Restauracji Kęs naprawdę imponuje, tak samo jak imponuje ich smak i skład. Wszystkie pozycje menu powstają ze świeżych produktów pochodzących ze sprawdzonych źródeł. Dlaczego jeszcze warto odwiedzić ten lokal?

Restauracja powstała z marzeń o stworzeniu miejsca, w którym każdy poczuje się dobrze i spróbuje czegoś nowego. Właściciele chcieli podzielić się z innymi swoją pasją do gotowania oraz pomysłami na wyjątkowe dania. Już po pierwszym posiłku w lokalu, można stwierdzić, że swój cel osiągnęli. W menu jest dostępny pełen przekrój kulinarnych fantazji. Są dania główne, burgery, sałatki, pizze, desery, dania wegańskie, bezglutenowe, potrawy pieczone i grillowane. Wszystko to na bazie świeżych produktów. Właściciele restauracji stawiają przede wszystkim na jakość - każde danie jest przygotowywane z dbałością o najdrobniejszy szczegół. Istotny jest proces gotowania, a także sam sposób podania posiłku.

Jak mówią właściciele - zależy nam, by klienci czuli się dobrze i wracali do nas jak najczęściej.

Kuchnia gwarantuje nie tylko oryginalne dania, ale też duży wybór dodatków, od ryżu czarnego przez kaszę jaglaną, aż po makaron z zielonego groszku. Karta napojów również robi wrażenie - można w niej znaleźć gorącą czekoladę, soki wyciskane na miejscu i autorskie drinki.

Warto też dodać, że Restauracja Kęs jako jedna z nielicznych restauracji w Szczecinie serwuje świeżego Łososia Jurajskiego z proekologicznej hodowli Jurassic Salmon. Hodowla w Dreżewie to jedyny tego typu obiekt na skalę światową. Ryby hodowane są w sposób naturalny, w wodzie sprzed niemal 150 milionów lat. W procesie hodowli stosowane są tylko certyfikowane pasze zawierające białko zwierząt morskich i naturalny barwnik.

Oprócz łososia uwagę w menu przyciągają też takie pozycje jak BIG KĘS, czyli – zestaw grillowanych mięs: kurczak, schab, karkówka, indyk, polędwiczki. Do wyboru dodatki: ziemniaczki opiekane w ziołach lub na ostro, ryż biały z przyprawami lub kasza gryczana z przyprawami, mix sałat ze świeżymi warzywami oraz sosem vinegrette. Kuszą również: grillowane krewetki z chilli, brown penne nodo, czyli cukinia, pomidorki koktajlowe, ciecierzyca, czosnek, pesto, migdały, rukola, penne pełnoziarniste, oliwa z oliwek, pieprz czarny świeżo mielony, parmezan, oregano oraz Haloumi Expert - szpinak, karmelizowana gruszka, pomidorki koktajlowe, grillowany ser haloumi, tarta gorgonzola, sok z cytryny, pieprz młotkowany, pieczywo.

Wszystkie dania można skosztować na miejscu oraz w domu. Lokal oferuje dowozy.

Restauracja Kęs
ul. Wawrzyniaka 13, 70-293 Szczecin
tel. 515 490 580
**

www.restauracjakes.pl

**

polecane: Kolejne niedziele bez handlu. Od stycznia zaostrzenie przepisów.

Wideo

Dodaj ogłoszenie

Wykryliśmy, że nadal blokujesz reklamy...

To dzięki reklamom możemy dostarczyć dla Ciebie wartościowe informacje. Jeśli cenisz naszą pracę, prosimy, odblokuj reklamy na naszej stronie.

Dziękujemy za Twoje wsparcie!

Jasne, chcę odblokować
Przycisk nie działa ?
1.
W prawym górnym rogu przegladarki znajdź i kliknij ikonkę AdBlock. Z otwartego menu wybierz opcję "Wstrzymaj blokowanie na stronach w tej domenie".
krok 1
2.
Pojawi się okienko AdBlock. Przesuń suwak maksymalnie w prawą stronę, a nastepnie kliknij "Wyklucz".
krok 2
3.
Gotowe! Zielona ikonka informuje, że reklamy na stronie zostały odblokowane.
krok 3