Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Racuchy z jabłkami - jak przygotować? (PRZEPIS)

Karolina Szypuła
Racuchy z jabłkami - jak przygotować? PRZEPIS NA RACUCHY
Racuchy z jabłkami - jak przygotować? PRZEPIS NA RACUCHY
Racuchy z jabłkami - przepis. Nie wiesz co zrobić dziś na obiad? A może masz ochotę na racuchy, a nie wiesz jak je przygotować? Skorzystaj z naszej podpowiedzi, a efektem podziel się z nami na Facebooku!

RACUCHY - PRZEPIS

Racuchy z jabłkami - składniki:

1 szklanka kwaśnej śmietany,
3 szklanki mąki,
1 jajko,
łyżeczka proszku do pieczenia,
sól,
szczypta kurkumy,
łyżka cukru waniliowego,
2 duże jabłka,
łyżka soku z cytryny,
otarta skórka cytrynowa,
olej;

Sos do racuchów: 4 duże łyżki miodu,
1 gwiazdka anyżu,
kilka goździków

Racuchy z jabłkami - przygotowanie:

Wymieszać jajka, śmietanę, mąkę, kurkumę, proszek do pieczenia, sól , cukier waniliowy, sok i skórkę z cytryny. Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, zetrzeć na tarce jarzynowej, odcisnąć sok (nie wylewać!). Utarte jabłka dodać do ciasta, wymieszać i usmażyć na oleju racuchy. W rondelku podgrzać miód, sok z jabłek i przyprawy. Gotować przez chwilę. Racuchy podawać z miodowym sosem.

A Wy w jaki sposób przygotowujecie racuchy z jabłkami? Czekamy na Wasze przepisy: [email protected]

od 12 lat
Wideo

Wybory samorządowe 2024 - II tura

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na dolnoslaskie.naszemiasto.pl Nasze Miasto