Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Przyrządzą paprykarz i łososia

Robert Duchowski
Robert Duchowski
Kulinarne atrakcje czekają na mieszkańców Szczecina w najbliższą sobotę na Wałach Chrobrego. Tego dnia odbędą się Mistrzostwa Polski w Kuchni Okrętowej oraz I Mistrzostwa w Przygotowaniu Paprykarza w plenerze.

W zawodach udział wezmą 3-osobowe zespoły składające się z szefa kuchni i dwóch kucharzy. Każde stanowisko będzie wyposażone w niezbędne produkty potrzebne do przygotowania konkursowych potraw. Organizatorzy zapewniają 6 porcji filetów z łososia i szczupaka, z których trzeba przygotować potrawy kuchni okrętowej i tyle samo porcji paprykarzu. Każde stanowisko będzie wyposażone w grill, ruszt i stół.

Na przygotowanie potrawy kuchni okrętowej i paprykarza każda ekipa będzie miała 90 minut. Pierwsza załoga wystartuje o godz. 12. Zespoły konkursowe będą wpuszczane na stanowiska w kolejności co 10 minut.

Ale to nie koniec. W czasie zawodów odbędą się liczne konkursy i zabawy dla szczecinian. Dla miłośników hip-hopu zaśpiewa Peja i WWO. Po zmaganiach kulinarnych kucharze przeniosą się na boisko. Zagrają mecz ze szczecińską Pogonią Nowa.

Na szczecińskich mistrzostwach pojawią się specjalni goście. Swoje przybycie zapowiedzieli m.in. Andrzej Bryk, Karol Okrasa, Pascal, Kurt Scheller i Robert Sowa.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Strefa Biznesu: Plantatorzy ostrzegają - owoce w tym roku będą droższe

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na szczecin.naszemiasto.pl Nasze Miasto