Przetargi odbędą się dopiero w drugiej połowie lutego, a nie jak zakładano na początku miesiąca. Powód?
- Ponieważ sprzedaż jedzenia będzie prowadzona przez Agencję Mienia Wojskowego po raz pierwszy, trwają jeszcze czynności organizacyjne związane z przejmowaniem i przygotowaniem do zagospodarowania przekazanych przez armię artykułów żywnościowych – mówi Małgorzata Golińska, rzecznik prasowy AMW. - Wszystkie produkty, zanim trafią na rynek, muszą uzyskać odpowiednie certyfikaty wystawione przez Wojskowe Ośrodki Medycyny Prewencyjnej.
Na licytację trafią konserwy mięsne (mielonki, gulasze, warzywno-mięsne, pasztety), salceson saperski, konserwowana słonina oraz różnego rodzaju konserwy rybne (śledzie, makrele, szproty), wyprodukowane według specjalnych receptur i technologii. Ponadto na nabywców czekać będzie chleb, herbata liściasta, warzywa konserwowe czy koncentrat pomidorowy. W ofercie znajdzie się też między innymi cukier, makaron, groch i fasola oraz ryż.
Niestety oferta będzie tylko hurtowa.
- Nie będziemy sprzedawać pojedynczych puszek, czy paczek - usłyszeliśmy w AMW. – Na przykład cukier będzie sprzedawany w workach po 50 kilogramów, a konserwy w kartonach. Ceny produktów będą znane w połowie lutego.
Zobacz także: Kup wojskową konserwę na wyprzedaży!
Precz z Zielonym Ładem! - protest rolników w Warszawie
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?