Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Placki z cukinii i ziemniaków - jak przygotować? (PRZEPIS)

Karolina Szypuła
Nie macie pomysłu na obiad? Przedstawiamy prosty przepis na placki z cukinii i ziemniaków.

Placki z cukinii i ziemniaków - składniki:
1 cukinia,
2 jabłka,
2 szklanki ziemniaczanego puree,
2 łyżki mąki pszennej,
2 łyżki mąki ziemniaczanej,
1 jajko,
sól, pieprz,
szczypta cukru,
olej,
śmietana


Placki z cukinii i ziemniaków - przygotowanie:

Cukinię umyć, odciąć końce, zetrzeć na tarce jarzynowej (grube oczka). Jabłka umyć, usunąć gniazda nasienne, obrać i także zetrzeć na tarce. Wymieszać cukinię z jabłkiem, odcisnąć sok, dodać jajko, mąkę, posolić i dobrze wymieszać. Dołożyć puree ziemniaczane (ziemniaki starte na drobnej tarce) i dokładnie wymieszać. Z masy formować okrągłe placuszki i smażyć je na rumiano na gorącym oleju. Podawać z kwaśną śmietaną.

Macie ciekawy przepisy? Czekamy na Wasze maile: [email protected]

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Kotlety mielone z piekarnika z fetą

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na dolnoslaskie.naszemiasto.pl Nasze Miasto