Ośrodek Teatralny Kana poszukiwał nowego gospodarza miejsca – kogoś, kto będzie miał pomysł, serce, kto będzie chciał właśnie tutaj realizować swoje biznesowo-kulturotwórcze marzenia. Będzie to robił Ferment Qultury tworzony prze dwóch panów.
- Chcemy, by było to miejsce do eksploracji kultury we wszystkich jej barwach, by Piwnica ekstrapolowała ku przestrzeni międzykulturowej i transkulturowej, gdzie przenika się muzyka, sztuki wizualne, teatr, literatura i powieść graficzna - zapewniają nowi gospodarze. - Chcemy by była to przestrzeń zaangażowana społecznie, przestrzeń wzajemnych oddziaływań, przestrzeń tworząca płaszczyzny wymiany myśli, przestrzeń integrująca i bez wykluczeń. Mamy szczerą nadzieję, że dacie nam szansę, a my ze swojej strony obiecujemy zrobić wszystko co w naszej mocy, by nie zaprzepaścić tego kredytu zaufania.
Ale nie tylko kultura będzie obecna w lokalu, ale również gastronomia. Nie zabraknie filiżanki, kufla, lampki, kieliszka i szklanki.
Otwarcie lokalu jest na razie owiane tajemnicą, ale ma nastąpić wkrótce.
Piwnica Kany przez ostatnie lata prowadzona była przez niesamowity tandem dwóch wyjątkowych mężczyzn: Maćka Ratajczyka i Marcina Jabłońskiego.
Właścicielem lokalu Piwnicy Kany jest Ośrodek Teatralny Kana.
Jaki alkohol wybierają Polacy?
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?