W tzw. "chudych latach" ustawiały się po niego gigantyczne kolejki.
Dziś to jedyne miejsce, gdzie dostaniemy prawdziwego, bo szczecińskiego pasztecika. Jego receptura od lat pozostaje niezmieniona, tym zjednał sobie sympatię ludzi.
- Wszystkie składniki robimy sami, tu na miejscu, dzięku temu pasztecik zawsze jest świeży. Wyprodukowanie go trwa około 20 minut - mówi właścicielka Bogumiła Polańska.
Oprócz tego przysmaku w lokalu niezmienny jest także wystrój, ten sam jak w PRL-u.
Dzisiaj, jak co roku, w urodziny Pasztecika odwiedziło mnóstwo ludzi.
- Jedni brali po dwa, inni aż 20! Było sentymentalnie, zabawnie i smacznie - dodaje Pani Bogumiła.
Więcej o najstarszym szczecińskim Paszteciku:
Szczeciński rarytas z PRL-u obchodzi 43. urodziny
Wojska Polskiego: Weź pasztecika gratis [film]
Paszteciki w Szczecinie: 41 lat niezapomnianej tradycji
Pasztecik: 40 lat pierwszego "fast foodu" w Szczecinie (zdjęcia)
Szczecinianin kocha dobrze zjeść. Ma swoje ulubione lokalne potrawy...
Moje Miasto Szczecin www.mmszczecin.pl on Facebook
echodnia Policyjne testy - jak przebiegają
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?