- Na działce przy Izbie Celnej powstanie albo jeden duży pawilon (ok. 150 mkw.), albo dwa mniejsze punkty (po 75 mkw.) z ogródkami letnimi - zapowiada Tomasz Owsik-Kozłowski, rzecznik prasowy ŻSz.- Realnym terminem rozpoczęcia działalności dzierżawców jest przyszłoroczny sezon.
Na szczecińskich bulwarach będzie już więc 10 pawilonów, które w większości pełnią rolę gastronomiczną. Na ukończeniu jest budowa trzeciego pawilonu na Bulwarze Piastowskim.
- Będzie to lokal z kuchnią międzynarodową o nazwie „The Kitchen Meet&Eat” - mówi Owsik-Kozłowski. - Planowane uruchomienie, zgodnie z deklaracją właściciela, przypadnie na 1 czerwca.
Równocześnie w bezpośrednim sąsiedztwie miał powstawać pawilon z wyrobami cukierniczymi i lodami, ale nie ma po nim żadnego śladu.
- Dzierżawca zadeklarował, że budowa rozpocznie się przed wakacjami i zakończy w sezonie letnim - zapewnia rzecznik. - Zgodnie jednak z podpisaną umową, dzierżawca zobowiązany będzie uiszczać czynsz bez względu na termin otwarcia swojego punktu.
Wyjaśniła się też przyszłość pustego lokalu na Nabrzeżu Pasażerskim. W zeszłym roku działał tam designerski sklep OKSuper, ale Żegluga Szczecińska na początku obecnego roku wypowiedziała im umowę.
- 21 maja oficjalnie rozpoczną tam działalność dwie firmy: Szczeciński i Home by Wolff - zapowiada Owsik-Kozłowski. - Zachowany zostanie charakter tego miejsca, które ma być nie tylko sklepem ze szczecińskim pamiątkami i rękodziełem, ale także miejscem spotkań i warsztatów dla najmłodszych.
Strefa Biznesu: Zwolnienia grupowe w Polsce. Ekspert uspokaja
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?