Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
1 z 2
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Składniki:...
fot. Getty Images/zdjęcie ilustracyjne

Na sylwestra i nie tylko. Pyszne przekąski z ciasta francuskiego zrobisz w kilka minut i zaskoczysz gości

Cynamonowe rollsy

Składniki:
1. Gotowe ciasto francuskie
2. Opakowanie cynamonu
3. 4 łyżki brązowego cukru
4. Jajko

Jak przygotować proste cynamonowe ślimaczki?

1. Na gotowy blat z francuskiego ciasta wysypałam równo cynamon, a następnie brązowy cukier.
2. Zwinęłam ciasto w ciasną rolkę, którą posmarowałam rozmąconym jajkiem i pokroiłam w plastry.
3. Ułożyłam rolki na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piekłam przez 8 minut w temperaturze 200 stopni.

Zobacz również

Kraków. Ruszyła sprzedaż biletów do Małopolskiego Centrum Nauki Cogiteon. Jakie ceny?

NOWE
Kraków. Ruszyła sprzedaż biletów do Małopolskiego Centrum Nauki Cogiteon. Jakie ceny?

180 filmów, tradycje i niespodzianki tak zapowiada się 64. Krakowski Festiwal Filmowy

NOWE
180 filmów, tradycje i niespodzianki tak zapowiada się 64. Krakowski Festiwal Filmowy

Polecamy

Domowe lody z mascarpone to niebo w gębie. Wystarczy zmieszać kilka składników

Domowe lody z mascarpone to niebo w gębie. Wystarczy zmieszać kilka składników

Pomysł na wycieczkę? Zamek Krzyżtopór to skarbiec historii i ciekawostek

Aromatyczny kompot z mrożonych wiśni. Ten przysmak smakuje jak od mamy

Aromatyczny kompot z mrożonych wiśni. Ten przysmak smakuje jak od mamy