Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Muffinki czekoladowe na Dzień Kobiet – przepis w czterech krokach

red.
Mat. prasowe
8 marca to idealna okazja, by upiec swojej kobiecie domową, pyszną słodkość. Nie trzeba wyjątkowych umiejętności, by ją przygotować - wystarczą dobre chęci i prosty przepis.

Te muffinki nie mogą się nie udać. Są wyjątkowo łatwe w wykonaniu a efekt jest powalający. Delikatne, puszyste i bardzo czekoladowe babeczki sprawią niejednej pani ogromną niespodziankę. Są idealne na początki w pieczeniu ciast. Pamiętaj - idąc do sklepu po składniki nie zapomnij kupić także specjalnych foremek do muffinków!

Składniki:
2 szklanki mąki
1/2 szklanki cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia,
2 łyżki kakao
pół kostki roztopionej margaryny Palma
1/3 szklanki maślanki lub kefiru
1 jajko
1 gorzka czekolada

Krok 1. Suche składniki (mąka, cukier, proszek, kakao) wsyp do miski i wymieszaj.

Krok 2. W osobnej zmiksuj mokre składniki, a potem dodaj je do suchych I wymieszaj łyżką. Dodaj do tego pół tabliczki posiekanej czekolady.

Krok 3. Ciasto wyłóż do foremek, z wierzchu posyp czekoladą.

Krok 4. Wstaw do nagrzanego do 200°C piekarnika na 15 minut. Smacznego!

od 7 lat
Wideo

Ekspresowa pizza z cukinii

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na szczecin.naszemiasto.pl Nasze Miasto