Te muffinki nie mogą się nie udać. Są wyjątkowo łatwe w wykonaniu a efekt jest powalający. Delikatne, puszyste i bardzo czekoladowe babeczki sprawią niejednej pani ogromną niespodziankę. Są idealne na początki w pieczeniu ciast. Pamiętaj - idąc do sklepu po składniki nie zapomnij kupić także specjalnych foremek do muffinków!
Składniki:
2 szklanki mąki
1/2 szklanki cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia,
2 łyżki kakao
pół kostki roztopionej margaryny Palma
1/3 szklanki maślanki lub kefiru
1 jajko
1 gorzka czekolada
Krok 1. Suche składniki (mąka, cukier, proszek, kakao) wsyp do miski i wymieszaj.
Krok 2. W osobnej zmiksuj mokre składniki, a potem dodaj je do suchych I wymieszaj łyżką. Dodaj do tego pół tabliczki posiekanej czekolady.
Krok 3. Ciasto wyłóż do foremek, z wierzchu posyp czekoladą.
Krok 4. Wstaw do nagrzanego do 200°C piekarnika na 15 minut. Smacznego!
Ekspresowa pizza z cukinii
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?