Zupa z ciecierzycy, pieczona jagnięcina czy tatar z pieczonych warzyw – takich pyszności mogli spróbować uczestnicy sobotniej kolacji, którą na żywo przygotowała Diana Volokhova. Impreza odbyła się w Kulinarnym Atelier Leszka Wodnickiego przy al. Wojska Polskiego. W niedzielę pani Diana poprowadziła warsztaty z mieszkańcami Szczecina, podczas których uczyła przygotowania oryginalnych słodkości.
-Będziemy pichcić m.in. ciasto czekoladowe bez mąki, wyspy kanaryjskie czyli deser na bazie ubitych białek pływających w sosie waniliowym czy cukierki brazylijki, które robi się z zagęszczonego mleka – mówi pani Diana. - Te dania są niezwykle łatwe w przygotowaniu. Każdy z pewnością sobie z nimi poradzi, jeśli będzie miał przepis i wcześniej podpatrzy jak, je przygotować. Uważam, że każdy potrafi gotować, tylko nie każdemu się chce. Jeśli mamy chęci i pasję do gotowania, na pewno się go nauczymy. Wystarczy tylko próbować i nie bać się gotować.
Dla naszych Czytelników pani Diana ma propozycję na smaczne i szybkie w przygotowaniu danie na niedzielny obiad.
- Polecam upiec pierś z kaczki – mówi. - Nie należy się bać, że ją przesmażymy. Najpierw zacznijmy ją smażyć ze skórką z obu stron, ale smażenie zacznijmy na zimnej patelni. Dzięki temu skórka będzie chrupiąca. Po obsmażeniu piersi z obu stron, wsadźmy ją do piekarnika na 15 minut. W międzyczasie możemy do niej ugotować ryż i gotowe. Smacznego!
Pomeczowe wypowiedzi po meczu Włókniarz - Sparta
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?