Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Magda Gessler i Kuchenne Rewolucje w Barlinku. Teraz "Wielkopolanka" to "Dzik Dzik Dzik". Co nowego? Kiedy premiera?

Agata Maksymiuk
Agata Maksymiuk
Kuchenne Rewolucje w Barlinku. Tak "Wielkopolanka" zmieniła się w restaurację "Dzik Dzik Dzik".
Kuchenne Rewolucje w Barlinku. Tak "Wielkopolanka" zmieniła się w restaurację "Dzik Dzik Dzik". FB: Restauracja Dzik Dzik Dzik | Mat. promocyjne TVN
To nie pierwszy raz kiedy Magda Gessler przeprowadza Kuchenne Rewolucje w Barlinku, ale to zdecydowanie pierwszy raz kiedy mierzy się z tak dramatycznymi problemami. Czy słynna restauratorka sprostała zadaniu i uratowała Wielkopolankę? Zapowiada się wielkie otwarcie nowego sezonu show.

Kuchenne Rewolucje w Barlinku

  • Magda Gessler wraca z nowym sezonem Kuchennych Rewolucji.
  • Kuchenne Rewolucje w Barlinku, telewizyjna premiera w czwartek, 18 lutego o godz. 21.30.
  • Wcześniej ten odcinek można było obejrzeć na Player.pl.
  • Akcja premierowego odcinka toczy się w Barlinku.
  • Jej głównym "bohaterem" jest restauracja Wielkopolanka, lokal z bogatą historią, tradycjami i ogromnymi kłopotami.
  • Ich zaczątków dopatruje się w przejęciu biznesu przez obecną właścicielkę.

Kuchenne Rewolucje w Barlinku w tle ludzkie dramaty

W lokalnych serwisach internetowych nie brak spekulacji na temat przyczyn kłopotów restauracji.

- Skoro (biznes) był taki właśnie "kwitnący" to czemu (właściciele) chcieli się go pozbyć? - pyta pani Joanna w komentarzu na Facebooku.

- Moi rodzice się w życiu napracowali i może pomyśl, że chcieli żyć już normalnie bez pracy w gastronomii dzień w dzień, piątek świątek i niedziela… - odpowiada córka poprzednich właścicieli.

Nowa właścicielka pani Olga, kupiła Wielkopolankę pięć lat temu. Lokal znała od podszewki, gdyż wcześniej pracowała w nim jako kelnerka. Zakupu dokonała zaciągając kredyt na pół miliona złotych. Niestety, szybko okazało się, że utargi nie wystarczają na spłatę zadłużenia, bieżące opłaty i zatrudnienie pracowników.

ZOBACZ TEŻ:

Kuchenne Rewolucje w Barlinku. Opinie o restauracji "Wielkopolanka"? Negatywne

Nowa właścicielka starała się wiązać koniec z końcem przy wsparciu partnera. Jednak tu również sprawa się skomplikowała, ponieważ mężczyzna walczył z uzależnieniem i często znikał na całe dnie zostawiając panią Olgę z depresją i problemami.

A te potęgowali niezadowoleni goście.

- Byłam przejazdem - czytamy w jednej z opinii w serwisie Tripadvisor. - Sobota, pora obiadowa i zero klientów. To już mogło dać do myślenia. Zamówiłam sałatkę z grillowanym kurczakiem. Owszem porcja ogromna ale jakość… Cóż grillowany kurczak był chyba grillowany miesiąc temu i miał grubość czipsów. Nie szło tego ani ugryźć, ani przerzuć. Do tego wszystkiego zbyt głośna muzyka typu techno. Bez komentarza.

- Najgorsza obsługa - komentuje kolejny użytkownik Tripadvisor. - Kelnerka wyglądała jakby była za karę, brak manier, rzucanie talerzami. Pizza dobra, reszta obiadu bez smaku! Zupa pomidorowa okropna! Odwiedziliśmy restaurację pięcioosobową rodziną, dania były serwowane na raty. Nie polecam!

Pasmo niepowodzeń postanowiła przerwać nastoletnia córka pani Olgi zwracając się o pomoc do Magdy Gessler i zgłaszając Wielkopolankę do programu. Słynna restauratorka przyjęła wyzwanie i postanowiła odmienić restaurację, a także jej załogę.

Kuchenne Rewolucje w Barlinku. Po premierze online, czas na telewizję

Przebieg i efekty rewolucji można już oglądać w serwisie player.pl, telewizyjna premiera show jest zaplanowana na czwartek 18 lutego. Zwiastunów odcinka można dopartywać się w postach i relacjach restauratorki w mediach społecznościowych.

- Dzisiejszy odcinek był bardzo męczący - mówi Magda Gessler w jednym z krótkich wideo i żartuje. - Był męczący, bo ludzie przyszli bardzo głodni i dużo jedli.

Kuchenne Rewolucje w Barlinku. "Wielkopolanka" w lokal o nazwie "Dzik Dzik Dzik"

Tym razem restauratorka zdecydowała się nie tylko wprowadzić nowe menu i zmienić wystrój sali, ale przeprowadzić pełen rebranding lokalu. "Wielkopolanka" zamieniła się w restaurację "Dzik Dzik Dzik".

Jak nowa nazwa wskazuje specjalnością i znakiem rozpoznawczym szefa kuchni stała się dziczyzna, a w karcie figurują takie dania jak:

  • Sałatka śledziowa
  • Tatar wołowy
  • Barszcz na prawdziwkach
  • Zupa kurkowa
  • Gulasz z dzika
  • Pierogi z dzika
  • Pierogi ruskie
  • Schabowy z ziemniakami lub kluskami śląskimi
  • Mielony wołowo-wieprzowy
  • Polędwiczki drobiowe
  • Naleśniki z twarogiem lub nutellą

Kuchenne Rewolucje w Barlinku. Opinie o restauracji Dzik Dzik Dzik

Komentarze jasno wskazują co na temat zmian sądzą internauci i goście.

- Oglądałam Was na playerze - pisze pani Kasia na Facebooku. - Wspaniała rewolucja! Gratuluję odwagi! Daria (córka właścicielki) to mega dojrzała i wspaniała dziewczyna. Życzę Wam wszystkiego co najlepsze. Każdy ma prawo do słabości i błędów. Nigdy nie wejdziemy w czyjeś buty. Kibicuję i trzymam kciuki. Jak tylko będę w Waszym mieście na pewno odwiedzę. Buziaki, bądźcie zdrowi, wysyłam Wam dużo pozytywnej energii.

- Jakiś czas temu zamówiłam mielone, schabowego i barszczyk wg. Pani Magdy (barszczyk już któryś raz bo jest mega) - komentuje Monika. - Pycha! Dziękuję za słodka niespodziankę do zamówienia. Bardzo miły gest a przy tym przesmaczna.

ZOBACZ TEŻ:

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wideo
Wróć na szczecin.naszemiasto.pl Nasze Miasto