MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
5 z 9
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Zwykłe produkty mleczne zawierają laktozę (naturalny...
fot. oksun70/123RF

Leczniczy napój z Kaukazu orzeźwi i poprawi trawienie. Poznaj 7 korzyści ze spożywania kefiru

Kefir ma niską zawartość laktozy

Zwykłe produkty mleczne zawierają laktozę (naturalny cukier). Wiele osób, zwłaszcza dorosłych, nie trawi prawidłowo laktozy, co nazywamy nietolerancją laktozy.

Bakterie kwasu mlekowego w sfermentowanych produktach mlecznych (takich jak kefir i jogurt) przekształcają laktozę w kwas mlekowy, przez co mają znacznie niższą zawartość laktozy niż mleko. Dzięki zawartym enzymom mogą pomóc jeszcze bardziej rozłożyć laktozę.

Zobacz również

Tragiczny wypadek na moście we Włocławku. Nie żyje motocyklista

Tragiczny wypadek na moście we Włocławku. Nie żyje motocyklista

Stalowiec na podium Pucharu Ekstraligi. Filip Bęczkowski trzeci w Grudziądzu

Stalowiec na podium Pucharu Ekstraligi. Filip Bęczkowski trzeci w Grudziądzu

Polecamy

Myśleli, że nikt nie zauważy? Dlaczego trenerzy dziwnie się zachowują?

Myśleli, że nikt nie zauważy? Dlaczego trenerzy dziwnie się zachowują?

Jak zostać nauczycielem mianowanym? Przepisy, dokumentacja, egzamin

Jak zostać nauczycielem mianowanym? Przepisy, dokumentacja, egzamin

Niesamowite jezioro w Finlandii. Czy ten kształt coś ci przypomina?

Niesamowite jezioro w Finlandii. Czy ten kształt coś ci przypomina?