Kulinarne wynalazki po szczecińsku

sim
Wielu mieszkańców stwierdza uszczypliwie, że regionalnym daniem w Szczecinie stała się znana już w całej Polsce bułka z frytkami. Czy na takie miano zasłużą mass pizza, lody o smaku paprykarzu czy też czekoladowy kebab?
Wielu mieszkańców stwierdza uszczypliwie, że regionalnym daniem w Szczecinie stała się znana już w całej Polsce bułka z frytkami. Czy na takie miano zasłużą mass pizza, lody o smaku paprykarzu czy też czekoladowy kebab? archiwum
Ostatnie miesiące w szczecińskiej gastronomii upływają pod znakiem eksperymentów kulinarnych. Dania kuchni dalekowschodniej, meksykańskiej, czy też szwedzkiej nie wystarczą. Restauratorzy postawili na oryginalne podejście do kuchni fusion.

Od października zmiany przy wjeździe do Wielkiej Brytanii

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie