Oprócz wcześniej znanych lokali, pojawiły się tam marki debiutujące na szczecińskim rynku. Do grona najemców FoodPortu dołączyli już Kuchnia Marché, Express Oriental, Papa Diego oraz pierogarnia Ciasto i Farsz. Natomiast wiosną do swoich lokali w nowej strefie zaproszą restauracja Pasibus i kawiarnia Cafe Grzybek.
- Nasi klienci mają teraz do dyspozycji klimatyczną strefę z unikalnymi lokalami, która tętni życiem. W połączeniu z naszą ofertą rozrywkową, Galaxy stało się idealnym miejscem do spędzania wolnego czasu - podkreśla Monika Gogacz, dyrektor Galaxy.
W realizacji projektu wykorzystano naturalne materiały połączone ze stalą, które nadają przestrzeni portowy charakter i doskonale wpisują się w klimat Szczecina. Pojawiły się kontenery, graffiti wykonane przez streetartowego artystę „Kraza” - Marcina Papisa, zmieniona została podłoga, oświetlenie, sufity, a przeobrażeniu uległo całe wyposażenie strefy.
Podzielona, wielofunkcyjna przestrzeń FoodPortu wyróżnia się przede wszystkim licznymi elementami wystroju nawiązującymi do kultowych miejsc, które wywołują u mieszkańców miasta pozytywne skojarzenia.
Wzbogacają je liczne detale - na przykład w inspirowanej słynnym szczecińskim lokalem Strefie Pasztecik powstała mozaika i umieszczono tam słup ogłoszeniowy, na którym będą pojawiały się informacje o wydarzeniach organizowanych w centrum.
Z kolei Strefa Cafe Grzybek to próba oddania klimatu nieistniejącej już w mieście dyspozytorni tramwajowej i ulubionego miejsca spotkań.
ZOBACZ TEŻ:
Wyniki II tury wyborów samorządowych
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?