Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Kolej: Zadbają o podniebienia podróżnych

Marek Jaszczyński
Marek Jaszczyński
Ma być ładnie i jak zapewniają szefowie firmy smacznie. Gdzie? W wagonach Warsu.

Błękitnosrebrne ściany, miękkie fotele z wysokim oparciem, porcelanowa zastawa to możemy niebawem spotkać w wagonach barowych. Dzięki modernizacji wagony zyskają  klimat eleganckiej restauracji.

Jak zapewnia Zbigniew Terek, prezes Warsu SA, do końca roku zostanie unowocześnionych 30 wagonów restauracyjnych, a jeszcze 30 w roku następnym. Zła wiadomości, to ta, że wagony takie pojawią się tylko w  składach ekspresowych, InterCity i EuroCity.

Według „Dziennika” z jadłospisu znikną flaki, bigos i smażona kiełbasa.

- Z ankiet wynika, że pasażerowie najbardziej pomstują na marne urozmaicenie potraw serwowanych w Warsie - przyznaje prezes. - W nowym menu znalazło się 20 dań, których recepturę oparto na tradycyjnej kuchni polskiej, a także specjalności z innych zakątków świata.

WARS, przy wykorzystaniu środków własnych, zamierza przeprowadzić renowację kilkudziesięciu wagonów restauracyjnych i barowych.

A czy są zagrożenia?

Najpoważniejszym zagrożeniem dla WARS SA jest fatalny stan techniczny wagonów gastronomicznych, użytkowanych od wielu lat przez spółkę, jednak pozostających własnością przewoźnika kolejowego.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Strefa Biznesu: Zwolnienia grupowe w Polsce. Ekspert uspokaja

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Wróć na szczecin.naszemiasto.pl Nasze Miasto