Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Jarmark Jakubowy 2014 w Szczecinie. Najlepszą potrawą regionalną tatar z gęsi

Redakcja MM
Redakcja MM
Jarmark Jakubowy 2014 w Szczecinie. Najlepszą potrawą regionalną tatar z gęsi
Jarmark Jakubowy 2014 w Szczecinie. Najlepszą potrawą regionalną tatar z gęsi Sebastian Wołosz
Poznaliśmy najlepsze potrawy regionalne w konkursie "Smaki regionów". Konkurs został zorganizowany podczas Jarmarku Jakubowego w Szczecinie.

Najlepszą potrawą okazał się tatar z gęsi w towarzystwie owoców leśnych przygotowany przez restaurację Zamkowa.

Zobacz również: Jarmark Jakubowy 2014. Zaprasza ponad 180 wystawców [wideo]

Najlepsze produkty spośród 65 zostały wybrane w kategoriach potrawy z mięs, potrawy z ryb, produkty mleczne, miody, produkty pochodzenia roślinnego, przetwory z warzyw, produkty zbożowe, cukiernicze, napoje bezalkoholowe, alkoholowe i inne produkty.

Uczestnicy konkursu przyjechali z całego regionu. A pyszne potrawy regionalne można także zjeść lub kupić na pl. Orła Białego, gdzie w ramach jarmarku Jakubowego wystawia się około 180 wystawców z całej Polski i z zagranicy.

Oprócz dobrego jedzenia na odwiedzających  czekają  koncerty, turniej strzelecki czy pokaz ratownictwa Straży Pożarnej.

Wieczorem na scenie planowany jest koncert  zespołu Poparzeni Kawą Trzy. 

Czytaj rónież:Jarmark Jakubowy 2014 w Szczecinie. Program »


emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Strefa Biznesu: Plantatorzy ostrzegają - owoce w tym roku będą droższe

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na szczecin.naszemiasto.pl Nasze Miasto