“Szafirowa Przystań” to obiekt całoroczny poszerzony o nowo-powstałą marinę. Kompleks graniczy z jeziorem Dąbie, dzięki czemu może poszczycić się zapierającym dech w piersiach widokiem. Obszerne zielone tereny sprzyjają organizacji wydarzeń w plenerze. - Obecnie pracujemy nad przygotowaniem urokliwego i niezwykle romantycznego miejsca na zaślubiny - zdradza Beata Goździuk, właścicielka. - Zależy nam na wykreowaniu stylu znanego z amerykańskich filmów. Mam na myśli eleganckie patio nad brzegiem wody, kwiecisty ogród i do tego pawilon weselny na 150 osób. Projekt jest realizowany systematycznie i myślę, że inwestycja będzie gotowa na wiosnę przyszłego roku. Póki co zapraszam gości do naszej sali.
Na miejscu można zorganizować komunie, chrzciny, urodziny, wesela, a także spotkania formalne i biznesowe. Podczas przyjęć tanecznych sala jest w stanie przyjąć do 100 osób, a podczas wydarzeń “siedzących” do 150 osób. Jeśli chodzi o część noclegową, w tej chwili “Szafirowa Przystań” dysponuje jednym apartament i czterema pokojami gościnnymi. Infrastruktura hotelowa wciąż jednak się powiększa i wkrótce do użytku trafi kolejne pięć pokoi. - Sukcesywnie poszerzamy i rozwijamy swoją działalność - dodaje Beata Goździuk. - Prócz nowych pokoi niedługo przygotujemy na zewnątrz bazę pod grilla. Jednocześnie dbamy o utrzymanie pięknego widoku i zachowanie równowagi z naturą. Zdajemy sobie sprawę, że nad wodą żyje mnóstwo zwierząt i swoją działalnością nie chcemy ich odstraszyć.
Decydując się na organizację przyjęcia w “Szafirowej Przystani” można być spokojnym o catering, obsługę czy dekoracje. Lokal dysponuje kilkoma propozycjami karty dań, jednak kuchnia jest bardzo elastyczna i w razie potrzeby jest w stanie dostosować się do pomysłów zamawiających. Właściciele dysponują również bazą kontaktów do fotografów, kamerzystów czy dj-ów. Z wynajmem nie należy zwlekać, jednak zdarza się, że i na spontanicznie organizowane przyjęcie będzie czekał wolny termin.
Restaurację “Szafirowej Przystani” można odwiedzić również jako gość indywidualny. Wizytę należy poprzedzić telefonem z rezerwacją. Na miejscu można skosztować dań kuchni polskiej, choć szefowie kuchni są otwarci na zamówienia np. zakresu kuchni włoskiej czy francuskiej. - Jesteśmy otwarci na wszelkie pomysły i propozycje - podsumowuje Beata Goździuk. - Nasze menu zmienia się względem pór roku, ale chcemy aby zmieniało się też względem smaków gości. Jesteśmy nowym na rynku lokalem i chcemy poznać gusta szczecinian. W końcu to dla nich gotujemy.
Zapraszamy!
70-800 Szczecin
ul. Przestrzenna 13
tel. 509 246 500
https://www.facebook.com/szfirowaprzystan/
Dziennik Zachodni / Wielki Piątek
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?