To wszystko w ramach Mistrzostw Polski w Kuchni Okrętowej oraz I Mistrzostw w Przygotowaniu Paprykarza w plenerze. W zawodach udział wezmą 3-osobowe zespoły składające się z szefa kuchni i dwóch kucharzy. Każde stanowisko będzie wyposażone w niezbędne produkty potrzebne do przygotowania konkursowych potraw. Organizatorzy zapewniają 6 porcji filetów z łososia i szczupaka, z których trzeba przygotować potrawy kuchni okrętowej i tyle samo porcji paprykarzu. Każde stanowisko będzie wyposażone w grill, ruszt i stół.
Na przygotowanie potrawy kuchni okrętowej i paprykarza każda ekipa będzie miała 90 minut. Pierwsza załoga wystartuje o godz. 12.
Ale to nie koniec atrakcji. W czasie zawodów odbędą się liczne konkursy i zabawy dla szczecinian. Po zmaganiach kulinarnych kucharze przeniosą się na boisko. O godz. 16 zagrają mecz ze szczecińską Pogonią Nowa. Trzy godziny później dla miłośników hip-hopu zaśpiewa Peja i WWO.
Na szczecińskich mistrzostwach pojawią się specjalni goście. Swoje przybycie zapowiedzieli m.in. Andrzej Bryk, Karol Okrasa, Pascal, Kurt Scheller i Robert Sowa.
Strefa Biznesu: Plantatorzy ostrzegają - owoce w tym roku będą droższe
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?