Fine Dining Week w Szczecinie 2020. Które restauracje? Jakie menu?
Bukowy Park
ul. Radosna 66, Szczecinmenu A Opowieści z bukowego lasu 1. WOŁOWINA/ BURAK/ CREME FRAICHE/ GORCZYCA Pieczony rostbef podany z piklowanymi burakami, creme fraiche i musztardą francuską/ 2. ŻABNICA /JAJKO /CYTRYNA Ravioli z żabnicą, żółtkiem confit i sosem holenderskim aromatyzowanym oliwą cytrynową/ 3. ZIEMNIAK /WIEPRZOWINA /KWAŚNA ŚMIETANA / SZCZYPIOR Aksamitny krem z ziemniaków podany z popcornem wieprzowym, kwaśną śmietaną i emulsją szczypiorkową/ 4. DZIK/CZARNA RZEPA/BRUKIEW Schab z dzika z wędzonymi ziemniakami z ogniska, marynowaną czarną rzepą, puree z brukwi i sosem z bałtyckiego portera/ 5. GRUSZKA/FIOŁEK/ŚMIETANA Tarta gruszkowa z włoską bezą, cukrem fiołkowym i lodami śmietankowymi/ menu B Zimowe fit wariacje 1. BOROWIK/ WĘDZONY TWARÓG/ SŁONECZNIK Tost z chleba własnego wypieku z czarnuszką podany z wędzonym twarogiem, borowikiem, prażonymi pestkami słonecznika i żelem jabłkowym/ 2. BURAK /KOZI SER /DYNIA /SZAŁWIA Buraczane tortellini z kozim serem, żelem z dyni i szałwią/ 3. SZPARAGI / ORZECHY PINII /PIETRUSZKA /OWCZY SER Zupa szparagowa z owczym serem, prażonymi orzeszkami pinii i oliwą pietruszkową/ 4. HALIBUT/SZAFRAN/MARCHEW/SZCZAW Smażony filet z halibuta z puree ziemniaczanym z dodatkiem szafranu, sosem szczawiowym i młodymi marchewkami glazurowanymi w miodzie/ 5. RABARBAR/BIAŁA CZEKOLADA/WIŚNIA Mus z rabarbaru ze śniegiem z białej czekolady i sorbetem wiśniowym/