Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Fine Dining Week 2020 w Szczecinie. Co przygotowały restauracje? Sprawdź menu

red. NASZ PATRONAT
Fine Dining Week - festiwal sztuki restauracyjnej - trwa w Szczecina w najlepsze. Kucharze z wybranych restauracji zapraszają gości na autorskie pięciodaniowe degustacje tematyczne. Zobaczcie, jakich dań można spróbować.

W tym sezonie stoliki można rezerwować aż do 1 marca. Przygotowanego menu będzie można skosztować w specjalnej cenie 129 zł za osobę.

W karcie m.in.:

  • schab z dzika z wędzonymi ziemniakami z ogniska,
  • zupa szparagowa z owczym serem,
  • krem z topinamburu z rostbefem.

Menu to efekt pracy szefów kuchni, których zadaniem było opracowanie tematycznych menu degustacyjnych, w których podzielą się z festiwalowymi gośćmi swoimi aktualnymi inspiracjami i pasjami kulinarnymi.

ZOBACZ TEŻ:

- Naszą inspiracją były zarówno najpiękniejsze tradycje restauracyjne, jak i zeszłoroczne odwiedziny Massimo Bottury na Fine Dining Week, dzięki marce Grundig - mówi Maciek Żakowski, współorganizator festiwalu. - Niezmiennie celem naszego wydarzenia jest promocja najwyższej jakości sztuki restauracyjnej.

W Szczecinie do festiwalu zostały zgłoszone trzy restauracje: Bukowy Park, Restauracja Rusałka oraz Park Hotel.

ZOBACZ TEŻ:

Czy mógłbyś zostać szefem kuchni? Sprawdź, czy posiadasz wymagane predyspozycje i wiedzę!

WIDEO: 60 Sekund Biznesu: Wolne niedziele, święta narodowe i brzydka pogoda. Wtedy zamawiamy najwięcej jedzenia

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wideo
Wróć na szczecin.naszemiasto.pl Nasze Miasto