Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Emocjonalny odcinek “Kuchennych Rewolucji” w Szczecinie. Jak zmieniła się restauracja? [ZDJĘCIA, WIDEO]

am
Bałagan, kłamstwa i skandal podczas finałowej kolacji - odcinek “Kuchennych Rewolucji” ze szczecińską restauracją w roli głównej, nie obył się bez emocji. Jak Magda Gessler, słynna restauratorka zmieniła lokal?

Szczecińscy fani Magdy Gessler czekali na ten odcinek naprawdę długo. Pierwsze informacje o tym, że “Kuchenne Rewolucje” zawitały do miasta pojawiły się już w połowie marca. Do metamorfozy zakwalifikowała się restauracja Rozmaryn. Przebieg programu był trzymany w ścisłej tajemnicy, aż do wczoraj.

Show otworzyła sentymentalna historia właściciela restauracji, który z pasji do gotowania zdecydował się otworzyć lokal w centrum miasta. Kuchnia miała być gastronomiczną alternatywą inspirowaną włoskimi smakami z autorską piekarnią, a okazała się klapą. Ostatnią deską ratunku stała się Gessler.

Rozmaryn po Kuchennych rewolucjach [OPINIE, MENU, CENY]

Pierwsze dosadne uwagi restauratorki pojawiły się już podczas degustacji - przeładowane menu, nieświeże produkty, dania niskiej jakości, niewłaściwy sposób serwowania posiłków, brak smaku. Prawdziwe gromy posypały się jednak w czasie inspekcji zaplecza. Gessler na widok panującego tam bałaganu wpadła w szał i wysłała właściciela po środki czyszczące do sklepu. Mimo tego konieczna była interwencja profesjonalnej ekipy sprzątającej. Restauratorka zarzuciła też właścicielowi - oszukiwanie gości i zatrudnianie niedoświadczonego personelu.

Pierwszą decyzją Gessler było zachowanie dawnej nazwy i reaktywowanie autorskiej piekarni. Kolejną, zatrudnienie doświadczonego szefa kuchni, który miał zająć się nie tylko kuchnią i menu, ale też przeszkoleniem pracowników. Delikatne zmiany dotknęły wystrój lokalu - industrialny styl został nieco ocieplony, a diametralne tyczyły się karty dań.

Wszystko szło dobrze, aż do momentu finałowej kolacji, na której Gessler odkryła, że właściciel Rozmarynu próbował zaoszczędził na serze i zamiast parmezanu, kupił produkt seropodobny. Gwiazda w wulgarnych słowach określiła tę sytuację jako skandal i zupełny brak poszanowania gości.

Po kilku tygodniach Magda Gessler wróciła do restauracji na kontrolę. Jednym z degustowanych dań był Bebe Kurczak, który zdobył aprobatę gwiazdy. Ostatecznie po wielu kontrowersjach lokal pomyślnie zaliczył “Kuchenne Rewolucje”.

Magda Gessler i Kuchenne Rewolucje w Szczecinie. Kucharka wzruszona reakcją fanów

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wideo

Materiał oryginalny: Emocjonalny odcinek “Kuchennych Rewolucji” w Szczecinie. Jak zmieniła się restauracja? [ZDJĘCIA, WIDEO] - Głos Szczeciński

Wróć na szczecin.naszemiasto.pl Nasze Miasto