Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Elżbieta Wilkanowska - Biegasiewicz ze Zdrojów gotuje barszcz i uszka wileńskie

tkuczynski
tkuczynski
Do garnka z wodą dodajemy mięso, niepokrojoną włoszczyznę oraz grzyby.

Gotujemy przez około 2 godziny.

W tym czasie robimy ciasto na uszka. Mąkę, jaja i mleko ugniatamy na jednolitą masę. Wałkujemy ją na bardzo cienki placek i szklaną wycinamy kółka.

Z wywaru wyciągamy marchew, cebulę i grzyby. Mielimy wszystkie składniki, przyprawiamy i mamy gotowy farsz.

Farsz nakładamy na kółka z ciasta i zalepiamy jak uszka. Gotowe uszka smażymy w głębokim oleju do momentu aż się zarumienią.

Barszcz odcedzamy i doprawiamy do smaku. Podajemy w kubkach. Uszka są do tego wyborną przystawką.

od 12 lat
Wideo

echodnia.eu Świętokrzyskie tulipany

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na szczecin.naszemiasto.pl Nasze Miasto