Gotujemy przez około 2 godziny.
W tym czasie robimy ciasto na uszka. Mąkę, jaja i mleko ugniatamy na jednolitą masę. Wałkujemy ją na bardzo cienki placek i szklaną wycinamy kółka.
Z wywaru wyciągamy marchew, cebulę i grzyby. Mielimy wszystkie składniki, przyprawiamy i mamy gotowy farsz.
Farsz nakładamy na kółka z ciasta i zalepiamy jak uszka. Gotowe uszka smażymy w głębokim oleju do momentu aż się zarumienią.
Barszcz odcedzamy i doprawiamy do smaku. Podajemy w kubkach. Uszka są do tego wyborną przystawką.
echodnia.eu Świętokrzyskie tulipany
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?