W ten weekend wszyscy miłośnicy ciekawych smaków powinni odwiedzić Galerię Kaskada. Na oczach mieszkańców przygotowywane są tu różne dania kuchni molekularnej. Ten kreatywny rodzaj gotowania wykorzystuje wiedzę naukową aby osiągnąć doskonały smak potraw i zaserwować je w zaskakujących formach. Dania i desery przygotowane przez kucharzy są rozdawane wśród publiczności. A spróbować można m.in. bezy z ciekłego azotu, toffi z jabłkiem w jadalnej folii czy dekonstruowane owoce z musem z xantaną.
Pokazy kuchni molekularnej odbywają się w godzinach od 13 do 18 na poziomie -1 w dniach 7 i 8 marca.
Dodatkowe atrakcje zapewnia zespół profesjonalnych barmanów, którzy zapraszają panie na warsztaty. Pod okiem mistrzów sztuki barmańskiej panie poznają tajniki przygotowywania drinków z różnych stron świata, ale mogą też nauczyć się jak w przyszłości samodzielnie komponować przepyszne bezalkoholowe koktajle.
9 ulubionych miejsc kleszczy w ciele
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?