18+

Treść tylko dla pełnoletnich

Kolejna strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich. Jeśli chcesz do niej dotrzeć, wybierz niżej odpowiedni przycisk!

Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 32
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Czas : 1,5 godziny
Składniki :
1 kurczak
15 dag wątróbki...
fot. Babciagramolka-Bunia

Dania Wielkanocne. Przepisy na potrawy wielkanocne. Zobacz! [ZDJĘCIA]

Dania Wielkanocne - przepisy: Farsz otoczony kurczakiem

Czas : 1,5 godziny Składniki : 1 kurczak 15 dag wątróbki drobiowej 15 dag pieczarek 1 cebula 1 jajko 4 łyżki oleju 2 łyżki masła 2 łyżki Majonezu czosnkowego Kielecki 1/2 pęczka natki pietruszki- pokrojonej sól pieprz mielony majeranek curry papryka mielona Ziarenka smaku lub Vegeta lub inna podobna przyprawa 1/2 paczki paluszków solonych cienkich ( np. Krakusa ) Umyć i osuszyć kurczaka. Cebulę drobno usiekać i usmażyć na złoto na 1 łyżce oleju . Pieczarki drobno pokroić i podsmażyć na rumiano na 1 łyżce oleju . Wątróbkę usmażyć na 1 łyżce oleju . Jajko rozdzielić na żółtko i białko . Białko ubić na pianę .Zmiksować w malakserze paluszki z wątróbką i żółtkiem .Wymieszać z usmażoną cebulą , pieczarkami , natką pietruszki , 2 łyżkami masła, pianą z białka . Doprawić solą , pieprzem , majerankiem .Nadziać farszem kurczaka. Spiąć szpilkami do mięsa lub zszyć kurczaka tak by farsz nie wypadał w czasie pieczenia. Kurczaka natrzeć pastą zrobioną z 1 łyżki oliwy, papryki mielonej , curry, majeranku, pieprzu, Ziarenek smaku i majonezu .Włożyć kurczaka do rękawa do pieczenia - dobrze zamknąć . Piec w temperaturze 200 stopni przez godzinę .Wyjąć . Pociąć na porcje , tak by na każdym kawałku kurczaka była porcja farszu. Przepis: Babciagramolka-Bunia Dania Wielkanocne - przepisy: Farsz otoczony kurczakiem

Zobacz również

Podwójna gra Rosjan w Sudanie. Chodzi o Port Putin

Podwójna gra Rosjan w Sudanie. Chodzi o Port Putin

Majówka w Karkonoszach - kolejne szlaki otwarte

Majówka w Karkonoszach - kolejne szlaki otwarte

Polecamy

Jestem ekspertem żywienia i jem cukier, ale nie tyję. Jak to robię? Co jem?

Jestem ekspertem żywienia i jem cukier, ale nie tyję. Jak to robię? Co jem?

Spektakularna atrakcja francuskiej wyspy. Tylko dla odważnych!

Spektakularna atrakcja francuskiej wyspy. Tylko dla odważnych!

Turysta zarobił na lotnisku 3500 zł, jeszcze mu podziękowali. Też tak możesz!

Turysta zarobił na lotnisku 3500 zł, jeszcze mu podziękowali. Też tak możesz!