Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Brokuły zapiekane z kalafiorem pod pierzynką

Redakcja
poleca Małgorzata Stępień z Krzekowa.

Kalafior z brokułami gotujemy. Musimy uważać, żeby ich nie rozgotować. Cebulę trzeba zeszklić na maśle, a pieczarki podsmażyć. Ser ścieramy na tarce na małych oczkach.

– Naczynie żaroodporne należy wysmarować masłem i posypać bulką tartą – mówi. – W naczyniu układamy podgotowane brokuły z kalafiorem, posypujemy pieczarkami, serem, cebulką zeszkloną i ziołami.

Całość pieczemy w piekarniku do momentu aż ser stopnieje. Brokuły zapiekane z kalafiorem pod pierzynka są idealne jako samodzielne danie z ziemniakami z wody albo jako dodatek do mięs.

od 12 lat
Wideo

echodnia.eu Świętokrzyskie tulipany

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na szczecin.naszemiasto.pl Nasze Miasto