Kalafior z brokułami gotujemy. Musimy uważać, żeby ich nie rozgotować. Cebulę trzeba zeszklić na maśle, a pieczarki podsmażyć. Ser ścieramy na tarce na małych oczkach.
– Naczynie żaroodporne należy wysmarować masłem i posypać bulką tartą – mówi. – W naczyniu układamy podgotowane brokuły z kalafiorem, posypujemy pieczarkami, serem, cebulką zeszkloną i ziołami.
Całość pieczemy w piekarniku do momentu aż ser stopnieje. Brokuły zapiekane z kalafiorem pod pierzynka są idealne jako samodzielne danie z ziemniakami z wody albo jako dodatek do mięs.
echodnia.eu Świętokrzyskie tulipany
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?